Voetbal Vereniging Ruinerwold

Verslag Weerdinge 1 - Ruinerwold 1

Ruinerwold afgetroefd door Weerdinge

Aan het weer kon het in ieder geval niet liggen. Op een stralende zondagmiddag reisde Ruinerwold af naar Weerdinge. De Emmenaren staan keurig in de subtop van 3C, terwijl Ruinerwold juist probeert aan te sluiten in de middenmoot. Een overwinning zou weer een goede stap in de juiste richting zijn.

De eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. De kansen waren dan ook spaarzaam. De Bruin kreeg op aangeven van Loof een kans om raak te koppen, maar miste de bal. Aan de andere kant was het Brinks die gevaarlijk voor Van ’t Hoge opdook, maar niet wist af te ronden. In de 40e minuut was het wel raak. Werkman wist na een krachtige solo de bal geplaatst in de verre hoek te schuiven en bracht zo Weerdinge op voorsprong.

Even leek de ruststand 1-0 te gaan worden, maar hier kwam al snel verandering in. In de 44e pikte Brinkman de bal op en gaf een voorzet vanaf het middenveld. De Bruin stond vrij bij de tweede paal en kopte beheerst binnen: 1-1. Met deze stand gingen beide ploegen aan de thee en er leek een spannende tweede helft in de maak.

De tweede helft was er één ploeg die bepaalde wat er gebeurde en dat was Weerdinge. Het kreeg al snel meer ruimte dan voor rust en vooral Aaron Brinks bleek hier erg blij mee. De spits ontwikkelde zich als een plaag voor de Ruinerwoldse achterhoede en bracht Weerdinge al snel in de tweede helft op voorsprong. Brinks werd in de 53e minuut de diepte ingestuurd, kreeg alle vrijheid en schoof rustig de 2-1 binnen. 

Na de 2-1 kreeg Weerdinge al snel grote kansen op de 3-1 en na een uur spelen werd de wedstrijd dan ook beslist. Brinks ontsnapte aan de mandekking, omspeelde Van ’t Hoge en hield opnieuw ’t hoofd koel: 3-1. Hoewel er nog een half uur te spelen was, leek het verzet van Ruinerwold gebroken. Er werd amper nog een fatsoenlijke aanval opgezet en Weerdinge had wel zin om de score verder op te voeren. Uiteindelijk duurde het, gezien de kansen voor de thuisploeg, lang voordat de 4-1 viel. In de 82e minuut was dit alsnog het geval. Brinks kopte een voorzet schitterend binnen en noteerde een onvervalste hattrick: 4-1.

Met zijn derde treffer bleek Brinks ook de einduitslag te noteren. Met wat meer precisie had Weerdinge de score ook nog wel kunnen opvoeren. Voor Ruinerwold biedt dit stof tot nadenken, zodat het aankomende zondag weer een frisse start kan maken tegen Protos. De ploeg uit Steenwijksmoer is een van de teams waar Ruinerwold zich, gezien de ranglijst, op kan richten. Na de tweede helft in Weerdinge zal Ruinerwold tegen Protos ongetwijfeld getergd aan de aftrap staan.

 

  Terug
Deel dit met anderen