Voetbal Vereniging Ruinerwold

Verslag Ruinerwold 1 - Protos 1

Protos wint met ruime cijfers in Ruinerwold.
 
Op een nat en zwaar veld speelde Ruinerwold vandaag tegen Protos. De Coevordenaren staan op een keurige 9e plek, daar waar Ruinerwold ook graag naartoe wil. Met een overwinning zou dat ook lukken, wat het op voorhand een interessante wedstrijd maakte.
 
Protos begon sterker aan de wedstrijd, maar werd niet echt gevaarlijk. Dat laatste gold ook voor Ruinerwold, waardoor er in het eerste half uur weinig te genieten viel. Tien minuten voor rust kwam Protos op voorsprong. Een strakke voorzet van Spang werd netjes ingekopt door goalgetter Overweg. Niet lang na de openingstreffer moest Overweg het veld verlaten met een hamstringblessure en kwam Ruinerwold wat beter in haar spel.
 
Op slag van rust kreeg De Bruin namens Ruinerwold de grootste kans van de eerste helft. Hij werd vrijgespeeld door Heins, maar treuzelde vervolgens te lang. Hierdoor werd uiteindelijk doelman Bakker niet aan het werk gezet. Tot overmaat van ramp maakte Protos uit de omschakeling de tweede van de middag. Soppe verscheen zomaar voor doelman Van 't Hoge, omspeelde laatstgenoemde en schoof de bal in het lege doel: 0-2. Een flinke domper voor Ruinerwold, dat zo met een slecht gevoel de kleedkamer in ging.
 
In de tweede helft wist Ruinerwold het tij niet te keren. Het drukte wel meer vooruit, maar Protos loerde slim op de counter. Na een dik uur spelen viel het doek voor Ruinerwold, nadat Van der Veen een counter beheerst afmaakte: 0-3.  Ruinerwold wist in de tweede helft amper kansen te creëren en tien minuten voor tijd was het opnieuw raak. Van der Veen dribbelde na een ingooi makkelijk de 16 in en maakte zijn tweede van de middag.
 
Het werd langzamerhand een pijnlijk verhaal voor Ruinerwold, want enkele minuten voor tijd kopte Mittendorff raak uit een corner: 0-5. Veel zette Ruinerwold er niet tegenover. Brinkman werd nog een keer gevaarlijk met een hard schot, maar mikte net te hoog. Na 90 minuten voetbal was Ruinerwold dan ook blij dat het voorbij was. Het was een middag om snel te vergeten.
 
Aankomende zondag speelt Ruinerwold uit tegen WKE'16. De Emmenaren kenden een moeizame start van het seizoen, maar zijn nu op dreef. In oktober van vorig jaar liet Ruinerwold de club, onder toeziend oog van zanger Jannes, nog een toontje lager zingen, maar het zal nu flink aan de bak moeten om dat te herhalen. Tot zondag!

 

  Terug
Deel dit met anderen