Voetbal Vereniging Ruinerwold

Verslag Ruinen 1 - Ruinerwold 1

Onthutsend slecht begin kost Ruinerwold de derby
 
Eerder dit seizoen won Ruinen de eerste derby in Ruinerwold met 4-1. Ruinerwold was gisteren dus gebrand op revanche. Ruinen was op haar beurt vastberaden om de punten op sportpark De Baete te houden. Beide ploegen zouden met een driepunter goede zaken doen om de nacompetitie te ontlopen.
 
Auteurs John le Noble en Toon van Driel zijn de bedenkers van het stripfenomeen 'Tikkie terug Jaap'. Waarschijnlijk kent de selectie van Ruinerwold enkele literair geëngageerde spelers, welke besloten om uitgerekend deze zondag een gezamenlijk eerbetoon aan het schrijversduo te brengen. Tabak, Hogenhorst en Heins gaven in de eerste twintig minuten allen een 'Tikkie terug', met een Ruinen-speler als bestemming. De eerste twee pogingen waren direct raak (tweemaal Lunenborg), waarna Lunenborg de derde terugspeelbal onbenut liet. Tussendoor scoorde Prins nog een prima treffer en stond het na zeventien minuten spelen 3-0.
 
De wedstrijd was daarmee wel zo'n beetje gespeeld, helemaal gezien de gemiddelde doelpuntenproductie van Ruinerwold. Toch kwam Ruinerwold vlak voor rust enigszins terug in de wedstrijd door een rake kopbal van Koetsier. Daarnaast kreeg Lubbinge twee terechte gele kaarten in de eerst helft, wat voor hem einde wedstrijd betekende. Met het mannetje meer had Ruinerwold goede hoop om de tweede helft de wedstrijd nog te kantelen.
 
Ruinerwold ging in het tweede bedrijf op zoek naar de aansluitingstreffer, maar had moeite om tot een goede aanval te komen. De voorzetten waren matig en de thuisploeg groef zich goed in. De wedstrijd leek dan ook als een nachtkaars uit te gaan, totdat Ruinerwold tien minuten voor tijd een penalty kreeg. De Boer werd gevloerd door een domme overtreding van Yorno Lunenborg. Loof nam het karwei op zich, maar faalde oog-in-oog met doelman Pinxterhuis.
 
Door de gemiste penalty kreeg Ruinerwold opnieuw een dreun te verwerken, terwijl Ruinen goed stand wist te houden met een man minder. Na 94 minuten floot de prima leidende Stroetman af en kon Ruinen ook de tweede derby van het seizoen op haar naam schrijven.
 
Aan Smid en Emmink is het de taak om de selectie weer fris te krijgen voor zondag. Dan speelt Ruinerwold uit tegen Ter Apel'96. In november 2018 speelde Ruinerwold een prima wedstrijd tegen Ter Apel'96, toen eindigde het duel in 1-1.

 
 
 

  Terug
Deel dit met anderen