Voetbal Vereniging Ruinerwold

Ruinerwold gaat nacompetitie in na verlies in Dalen.

Een lastig karwei zou het hoe dan ook worden. Ruinerwold moest zondag winnen in Dalen en de concurrentie moest flink punten laten liggen. Alleen dan kon Ruinerwold zich nog rechtstreeks handhaven. Ook voor Dalen waren de belangen groot, het moest winnen om verzekerd te zijn van een plek in de nacompetitie voor promotie.
 
In de eerste helft deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Dalen voetbalde iets gemakkelijker, maar Ruinerwold kreeg enkele goede kansen. In de 43e en 44e minuut hadden respectievelijk Hogenhorst en Loof de score kunnen openen, maar beide faalden voor doelman Braam. Met een 0-0 stand de rust ingaan zou voor Ruinerwold prima zijn geweest, maar Dalen kwam toch op voorsprong. Venhorst ontdeed zich in de zestien van Heins en bleef heel rustig oog in oog met Knol: 1-0.
 
De tweede helft was amper van start of Dalen breidde haar voorsprong uit. Venhorst liep opnieuw slim vrij en kopte na een voorzet van Schuiling de 2-0 tegen de touwen. De ruime marge zorgde voor meer rust in het spel van Dalen, waardoor het beter ging combineren. Ruinerwold probeerde nog wat te forceren, maar werd niet echt gevaarlijk. Doordat er ruimte ontstond in de Ruinerwoldse defensie kreeg Dalen de nodige kansen. Tien minuten voor tijd maakte Brand er 3-0 van en in de laatste minuut schoot Schuiling een vrije trap fraai binnen. Daarmee besloot hij de eindstand op 4-0.
 
Doordat Ruinen en Twedo wonnen, eindigt Ruinerwold op de 13e plaats. Aankomende zondag speelt Ruinerwold in de halve finale van de nacompetitie thuis tegen PJC. De club uit Nieuw-Pekela is 5e geworden in 4E. Wint Ruinerwold, dan speelt het de zondag daarna tegen Musselkanaal, op neutraal terrein. De winnaar van dat duel blijft in de derde klasse. De verliezer komt in een nieuwe halve finale terecht. Klinkt allemaal best ingewikkeld, maar u kunt het hier rustig teruglezen:
https://www.knvb.nl/downloads/bestand/19165/noord-schema-nacompetitie-1819-standaard-zondag
 
Het wordt dus een boeiend slotstuk voor Ruinerwold. De ploeg kan dan ook zeker de nodige steun gebruiken. Tot zondag!

 

  Terug
Deel dit met anderen