Voetbal Vereniging Ruinerwold

JO9-1 2e plaats bekertoernooi.

Spekbraandertjes tweede in Bekerfinale KNVB-district Noord
 

V.l.n.r. trainers/ leiders Jeroen Wind en Bert Hof, Hannika Bakker, Ingmar Wind, Mirco Mennink, Stan Middelveldt, Silvan Burgwal, Sven Jongman, Thijn Hof en Teun Boers

 
Zuidwolde – Sportpark Woltingeslag te Zuidwolde was zaterdag 1 juni hét voetbalmiddelpunt van de drie noordelijke provincies; alle bekerfinales van het KNVB-district Noord werden hier onder een stralende zon gespeeld, waaronder Ruinerwold Jo9-1. De verwachtingen waren hooggespannen, gezien hun prestaties het afgelopen seizoen. Kampioen in de zaal, overtuigend kampioen op het veld, zou de beker mee gaan naar Ruinerwold?
De finale bestond uit een halve competitie tegen Noordscheschut, QVC (Stavoren), en Grijpskerk. In de eerste wedstrijd tegen Noordscheschut begonnen de Spekbraandertjes voortvarend. Na een aftastende eerste helft stond het begin 2e helft met 3-0 voor. Noordscheschut bleef druk houden en kreeg ook de nodige kansen. Waar deze er in de eerste helft niet in gingen, gingen ze er nu wel in. Ruinerwold wist het tij niet te keren en in de slotfase werd het alsnog 3-3.
Vol goede moed werd er aan de tweede wedstrijd begonnen. QVC speelt hoofdklasse, dus bij voorbaat lastige pot. Maar ook hier werd er voortvarend gespeeld en al snel stond Ruinerwold op voorsprong. Na een tegengoal wist Ruinerwold weer te scoren. Ruinerwold moest de tweede helft vol aan de bak, maar moest ondanks hard werken een tegengoal incasseren en in de slotminuut wederom, 2-3. Gedesillusioneerd kwamen de spelers van het veld; zo dichtbij, maar op waarde geklopt... Achteraf was dit een puike prestatie, QVC speelde de andere tegenstanders van de mat met overtuigende cijfers.
In de aanloop naar de laatste wedstrijd tegen Grijpskerk werden de spelers onder toeziend oog van de vele meegereisde ouders, opa’s en oma’s en overige supporters mentaal weer opgepept om er weer vol voor te gaan. De druk was er af, ondertussen gewend aan de warmte en de drukte om het veld heen, konden ze eindelijk hun ‘eigen’ spel spelen, wat resulteerde in een 5-2 winst en uiteindelijk de tweede plaats in de strijd om de beker.
Gelijk na het uitstekend georganiseerde toernooi door JVZ vond de huldiging plaats. Met een prachtige medaille om de nek zette de bus koers richting Ruinerwold om daar het feestje verder voort te zetten bij Cafetaria Van Spil. Onder het genot van een hapje en een sapje werd het seizoen goed afgesloten.

 

  Terug
Deel dit met anderen