Voetbal Vereniging Ruinerwold

Verslag Ruinerwold 1 - Wacker 1

Ruinerwold wint derby van Wacker
Op een koude herfstmiddag speelde Ruinerwold de eerste kraker van het seizoen. Wacker uit De Wijk, de competitie gestart met twee ruime overwinningen, was de tegenstander. Ruinerwold had nog maar één competitiewedstrijd in de benen, waarin het gelijk speelde tegen Steenwijker Boys. De laatste derby tussen Ruinerwold en Wacker dateerde alweer van het seizoen 2013/2014. Toen nog in de tweede klasse, besliste Paul Smid het duel in de laatste minuten in het voordeel van Ruinerwold.

De openingsfase was voor Wacker. Het speelde beter en kreeg één goede kans. Joost van der Weide kwam één-op-één met doelman Knol maar wist niet de balans te houden om tot een goede inzet te komen. Naarmate de eerste helft vorderde werd Ruinerwold beter. Het begon voorzichtig kansen te creëren en kreeg na een half uur spelen een grote kans. De Graaf punterde de bal tegen doelman Van der Laan aan, waarna De Boer de bal voor het inschieten had. Zijn inzet werd echter ook gekeerd door Van der Laan, waardoor er doelpuntloos gerust leek te worden.

Leek, want in de 37e minuut werd de ban alsnog gebroken. Bouderij tikte Loof in de zestien aan, waarna de bal op de stip ging. Wagenaar schoof de bal rustig binnen en besloot de ruststand op 1-0. Wacker bleek aangeslagen, want na de openingstreffer begon Ruinerwold beter te voetballen en schakelde Wacker al opvallend snel over op vooral het spelen van de lange bal. Het kreeg met Oudman nog een goede kans op de gelijkmaker, maar doelman Knol redde van dichtbij.

In de tweede helft ging Ruinerwold direct goed van start. Wagenaar kreeg een grote kans, maar kopte voorlangs. Wacker begon meer risico te nemen en de ruimtes op het middenveld werden groter. Ruinerwold kreeg voldoende mogelijkheden om de score uit te breiden, maar verzuimde het goed uit te spelen. Loof kon 20 minuten voor tijd aan alle twijfels een einde maken, omspeelde doelman Van der Laan ook, maar schoof de bal toch naast. Ook De Graaf leek het duel te beslissen, maar een katachtige redding van Van der Laan voorkwam de 2-0. Daardoor bleef het spannend. Ook beide grensrechters begonnen zich te mengen in het duel. Wacker grensrechter Hendriks: 'Pak aan die spekbraanders!'. Ruinerwold grensrechter Schrotenboer was hier op zijn beurt niet van onder de indruk en wees tot 2 keer toe een Wacker-speler op het juist neerleggen van de bal bij een corner.

In het laatste kwartier pompte Wacker veel ballen de zestien in, maar heel gevaarlijk werd het niet. Toch vond een kopbal van Edwin Dekker in de blessuretijd bijna het doel, ware het niet dat de uitstekend keepende Knol de bal keerde. Doordat de defensie van Ruinerwold een sterke pot speelde, wist Wacker geen écht slotoffensief af te dwingen. Na 97 minuten voetbal klonk het verlossende laatste fluitsignaal en kon Ruinerwold de eerste overwinning van het seizoen bijschrijven.

Na de wedstrijd volgde nog een zeer geslaagde derde helft. Heel Wacker bleef in de kantine, waarna een groot deel van de gasten ook nog eens mee de kroeg in ging. Dat belooft zeker wat voor de return in De Wijk, die in maart gepland staat. Dat is nog ver weg, want aankomende zondag wacht koploper Steenwijkerwold, dat één van de titelfavorieten lijkt te zijn.

Tot zondag.
 

 

  Terug
Deel dit met anderen