Voetbal Vereniging Ruinerwold

Verslag Ruinerwold 1 - Steenwijkerwold 1.

Ruinerwold onderuit tegen titelfavoriet Steenwijkerwold
 
Onder genot van storm 'Dennis' speelde Ruinerwold tegen de gedoodverfde titelfavoriet Steenwijkerwold. Een bijzondere middag ook voor Jantinus de Vries, die zijn debuut als hoofdtrainer maakte.
 
De openingsfase ging gelijk op. Ruinerwold kwam er een paar keer goed uit en Steenwijkerwold liet zich gelden middels een schot van Vroege dat op de lat waaide. Ruinerwold kwam er net lekker in toen Wagenaar een ongelukkige bal tegen de hand kreeg: penalty. Ten Wolde had hier geen moeite mee en plaatste de bal beheerst achter Knol. Het restant van de eerste helft was Steenwijkerwold de wat betere ploeg, maar grote kansen bleven uit. Ruinerwold had genoeg perspectief om zich de tweede helft naar een resultaat te spelen.
 
Helaas begon de tweede helft dramatisch. Simpel balverlies gaf Ten Wolde vanaf de middenlijn vrije doorgang naar Knol en met enig fortuin schoot hij de bal in het dak van het doel: 0-2 in de 47e minuut. Een enorme domper voor Ruinerwold, omdat het nu ook wist dat Steenwijkerwold zich niet zenuwachtig zou gaan maken. Ruinerwold probeerde wel gevaarlijk te worden, maar de echte druk op Steenwijkerwold bleef uit.
 
Na ruim een uur spelen beslisten de gasten het duel. Een schot van Kerstma werd van richting veranderd, wat Knol kansloos maakte: 0-3. Na de genadeklap probeerde Ruinerwold nog een sprankje hoop te creëren, maar een goal zat er niet in. Wel was er nog een zeer opmerkelijk moment voor aanvoerder Wilco Vroege. Hij gebruikte een scheldwoord waar de scheidsrechter niet van gediend was en kreeg direct rood.
 
Conclusie van de middag voor Ruinerwold: snel vergeten. Steenwijkerwold kan langzamerhand de platte kar afstoffen, want het moet raar lopen wil de ploeg van Gerjan van den Hoogen de titel nog mislopen.
 

  Terug
Deel dit met anderen