Voor alle spelers/speelsters, trainers/leiders en ouders

Na het besluit van de overheid om de Corona regels voor sport te verruimen willen we als VVR onze jeugd graag de mogelijkheid geven om weer te gaan trainen.
Maar bij alles geldt dat gezondheid voorop staat en dat alles gedaan wordt op vrijwillige basis.

Vanaf woensdag 29 april zijn de onderstaande regels van kracht:
- Kinderen en jongeren mogen vanaf 29 april weer in teamverband in de buitenlucht sporten. Geen wedstrijden, want die leiden tot reizen en meer contacten.
- Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding samen buiten sporten.
- Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen. Dus geen partijvormen.

Deelname aan trainingen is geheel op basis van vrijwilligheid, zowel voor spelers/speelsters als voor trainers.
Wanneer een jeugdlid en/of ouder het niet ziet zitten om te trainen, dan is dat oké.
Graag in dat geval wel even melden aan de betreffende trainer.

Beschikbare velden:
- Veld 2 en het trainingsveld zijn niet beschikbaar ivm aanleg kunstgras en groot onderhoud.
- Het Hoofdveld is beschikbaar met uitzondering van de doelgebieden en bij voorkeur gebruik maken van de zijkanten (bij de Dug-outs) en de hoeken.
- Het Hoofdveld is beschikbaar voor oefeningen met bal. Warming up en sprintoefeningen worden enkel gedaan op de trainingsstrook naast het hoofdveld.
- Materialen/doelen na elke training van het hoofdveld verwijderen ivm het maaien.

Omdat de velden maar beperkt beschikbaar zijn en om veilig te kunnen wisselen, is het trainingsschema aangepast:
- Maandag 18:00 - 19:00 uur MO13/JO13
- Maandag 19:30 - 20:30 uur MO15/MO17
- Dinsdag 18:00 - 19:00 uur JO08
- Dinsdag 19:30 - 20:30 uur JO17-1
- Woensdag 18:00 - 19:00 uur JO09
- Woensdag 19:30 - 20:30 uur JO15
- Donderdag 18:00 - 19:00 uur JO10/JO11
- Donderdag 19:30 - 20:30 uur JO17-2
VTON app heeft aangepast trainingen en oefeningen gericht op Corona regels voor de leeftijdscategorie.
De VTON players app is ook nog steeds beschikbaar voor thuis oefenen.

Sportpark/accommodaties:
- Geen ouders/supporters op het sportpark.
- Kleedkamers en kantine blijven gesloten.
- Er is dus ook geen toiletvoorziening aanwezig, houd daar rekening mee. Ga voordat je naar de training komt thuis alvast naar het toilet.
- Indien nodig contact opnemen met Henk de Brouwer mbt sleutel ballenhok.
- Desinfectiemiddel wordt geregeld, graag wel met normaal verstand gebruiken.
- Het sportpark is voor iedereen gesloten buiten bovenstaande trainingstijden.

Ophalen/brengen:
- In geval van brengen voetballers met de auto, uw kind(eren) graag afzetten/oppikken bij parkeerplaats achter gymzaal.
- In het geval van halen op de fiets, graag als ouders wacht op schoolplein van de Dissel en bij voorkeur 1 ouder voor meerdere kinderen.
- Houd bij het brengen en halen van de kinderen ook rekening met de voorgeschreven corona regels waaronder 1,5 meter afstand.

Afspraken:
- Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop!
- Houd je aan de geldende Corona regels: geen handen schudden, niezen/hoesten in je elleboog, geen lichamelijk contact, etc
- Blijf thuis als je de volgende symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts. of als er iemand in jou huishouden klachten heeft.
- De ouders worden verzocht om kinderen bij verkoudheidsklachten of andere klachten thuis te houden en niet aan de training te laten deelnemen. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de ouders van de kinderen.
- Kom niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van de training en ga direct naar huis na de training.
- Spelers/speelsters komen in voetbalkleding naar het sportpark.
- Spelers worden verzocht om voor de training thuis hun handen grondig te wassen met water en zeep.
- De trainers hebben het recht bij vermoeden op klachten bij de kinderen om de kinderen van de training naar huis te sturen.
- Alle spelers/speelsters dienen een eigen bidon mee te nemen. Er mag niet uit de bidon van een ander gedronken worden.
- Leden zullen thuis moeten douchen en omkleden.
- Bij het niet naleven van de afgegeven richtlijnen door trainers, spelers of ouders van het betreffende team zullen verdere trainingen van het betreffende team geschrapt worden.
NOC/NSF Sportprotocol: https://nocnsf.nl/media/2669/nocnsf_protocol_verantwoord-sporten.pdf
Er volgt nog een protocol vanuit de gemeente, bij wijzigingen zullen wij dit communiceren.
Communicatie verloopt via email, Facebook en website.

Blijft gezond en houd je aan de regels.
Bij het niet volgen van deze regels kunnen we een boete krijgen of kan het sportpark gesloten worden.

Jeugdcommissie VV-Ruinerwold

Henk de Brouwer