Ruinerwold JO7 net tweede door doelsaldo

Sinds het voorjaar 2017 wordt er door 5 regionale verenigingen een JO7 competitie georganiseerd. Havelte, SJO WIJC, Vitesse’93, Ruinen en Ruinerwold hebben de handen in een geslagen voor een regionale JO7 competitie. Voor de zomer werd Vitesse’93 JO7 al de eerste kampioen. Door de vele positieve reacties van ouders, leiders maar het meest belangrijke de kinderen zelf is er besloten om ook in het najaar 2017 weer een JO7 competitie te organiseren. Op alle locaties wordt er een toernooitje gespeeld waar deze jonge spelers voor het eerst op een laagdrempelig manier in aanraking komen met wedstrijdjes. In het begin is het best spannend allemaal, maar na een aantal wedstrijden komen de jongens en meisjes lekker los. Op 18 november was de laatste speelronde gepland. Met 6 punten achterstand en nog 2 wedstrijden te spellen stond Ruinerwold JO7-1 op dat moment keurig op de tweede plaats. Echter had de huidige nummer 1 SJO WIJC JO7-1 beide wedstrijden verloren en daarom eindigde beide teams met evenveel punten. SJO WIJC had alleen een beter doelsaldo en kregen daarom de wisselbeker uitgereikt. Alle andere spelers ontvingen wel een mooie gouden medaille.
Vanaf dit seizoen wordt er ook een regionale zaalcompetitie voor de JO7 georganiseerd in de sporthallen van Ruinerwold, De Wijk en Staphorst. Op zaterdag 9 december spelen ze in de sporthal van Ruinerwold van 8:30 – 11:00 uur. Komt allen!