Ruinerwold verlengt contract Spijkerman.

Trainer Henri Spijkerman zal ook volgend seizoen als hoofdtrainer fungeren bij voetbalvereniging Ruinerwold. Afgelopen dinsdag is verlenging met 1 seizoen overeengekomen bij de voetbalclub, die uitkomt in de 2e klasse.

Spijkerman is halverwege het vorige seizoen ‘16-‘17 hoofdtrainer geworden en loodste de club naar een mooie 5e plaats, waarin natuurlijk ook zijn voorganger Gert Jan Hoekstra een aandeel had. Hoekstra moest vanwege een gewijzigde werksituatie zijn hoofdtrainerschap opgeven. Spijkerman begon destijds aan zijn eerste klus als hoofdtrainer en is bezig met zijn eerste volledige seizoen.

Dat het nieuwe seizoen anders zou zijn, werd in het voorjaar duidelijk. De jaarlijkse topscorer van de afgelopen zes seizoenen, Marcus Koetsier, is in een lager elftal gaan voetballen en collega-spits Jeroen van den Berg is elders gaan voetballen. Zij maakten vorig jaar 32 van de 60 doelpunten voor Ruinerwold. Daarnaast moest  Mark de Leeuw na een jaar blessureleed besluiten te stoppen met voetballen en is ook Dyon van den Berg vertrokken. Hier tegenover stond 1 nieuweling Olle de Jong.

Ruinerwold staat momenteel onderin de 2de klasse en zal er alles aan doen om directe handhaving te bewerkstelligen. De laatste weken voor de winterstop heeft het team laten zien dat ze zeker niet misstaan in de 2de klasse, met name met de overwinning tegen de koploper Valthermond en het gelijke spel tegen SC Erica. Deze week is het team weer gestart met de voorbereiding op de 2e seizoenshelft, zodat ze klaar zijn voor de eerste uitwedstrijd op 28 januari tegen VKW uit Westerbork.

Voor volgend seizoen hoopt Spijkerman een grotere selectie bij elkaar te hebben, met name in de voorste linie. Doorstroom vanuit de jeugd zit er wel aan te komen en wordt ook actief ondersteund, maar velen zitten nog in hun eerste jaar onder 19 waardoor de stap naar de senioren niet zomaar gemaakt is.