Verslag VKW 1 - Ruinerwold 1

Ruinerwold verliest terecht van VKW

Na een flinke winterstop vol zaal- en oefenactiviteiten mocht Ruinerwold zondag de competitie weer hervatten. Het heeft de winter prima weten door te komen door een plek in de halve finale van het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi te bereiken en door oefenduels tegen Wacker (6-2 winst) en FC Meppel (5-1 verlies) af te werken.
 ld veRuinerworliest
Zondag ging het er weer echt om en met VKW trof Ruinerwold direct één van de titelkandidaten. Na een prima busreis in de schitterend tot kroeg verbouwde bus van Huisman stonden de ploegen om 14.00 uur aan de aftrap. VKW liet direct zien waarom het een titelkandidaat is en in het eerste kwartier kreeg de thuisploeg de ene grote kans na de andere. De erkende topschutters Willems en Nijstad hadden het vizier echter nog niet op scherp en zodoende bleef een tijd 0-0. Helaas werd de ban na een dik half uur spelen toch gebroken nadat Gerding met een voorzet bij de eerste paal Willems bediende: 1-0. Ruinerwold had nog geen kansen weten af te dwingen, maar kwam enkele minuten na dit doelpunt toch terug in de wedstrijd. Loof werd net binnen de 16 meter van achteren op de enkel geraakt en de bal ging op de stip. Telkamp ontfermde zich over de bal en schoot onberispelijk raak 1-1. Hoewel VKW voor rust nog enkele goede kansen kreeg, gingen beide ploegen met een 1-1 tussenstand aan de thee.

In de tweede helft enigszins hetzelfde spelbeeld. VKW creëerde goede kansen, maar toonde zich zwak in de afronding. Ruinerwold probeerde er op de counter wel gevaarlijk uit te komen maar van een beslissende actie of een goede eindpass kwam het niet. Na een dik uur spelen was het VKW dat weer voorsprong kwam. Een hard schot van verdediger Gerding werd lichtelijk van richting veranderd en liet de uitstekende keepende Knol kansloos: 2-1. VKW probeerde zo snel mogelijk de 3-1 te maken, om zo de wedstrijd te kunnen beslissen. Dit wilde echter niet lukken en zodoende bleef het nog lang spannend, ondanks uitblijvend gevaar van Ruinerwold. De overwinning kwam uiteindelijk niet in gevaar voor VKW en in de blessuretijd werd het duel dan toch helemaal beslist. In een counter vertrok Willems richting het doel van Knol en behield het overzicht. Nijstad mocht zodoende de bal binnenschuiven en besliste de wedstrijd met 3-1.

Hoewel Ruinerwold geen minuut verzaakte, mocht het geen aanspraak maken op meer dan een duidelijke nederlaag. Volgende week staat echter alweer een nieuwe kans op het programma. Dan speelt Ruinerwold thuis tegen koploper Stadskanaal. Wellicht zit er tegen Stadskanaal wederom een stunt in, net zoals tegen Valthermond vlak voor de winterstop. Een 5-1 overwinning zoals in de nacompetitie van het seizoen 2003/2004 zal ongetwijfeld erg moeilijk worden en dat André Kok weer een doelpunt mee zal pikken is ook niet waarschijnlijk. Desalniettemin mag een mooie wedstrijd verwacht worden en graag zien we u langs de lijn en na afloop in de kantine.