Voetbal Vereniging Ruinerwold

Verslag Ruinerwold 1 - Stadskanaal 1

Ruinerwold komt tekort tegen Stadskanaal

Mei 2004, Westerbork. Het beslissingsduel tussen Ruinerwold en Stadskanaal is nog maar net begonnen op het moment dat Henri Spijkerman de bal uit een corner op de lat kopt. Stadskanaal ontsnapt, maar moet toen al hebben gevoeld; dit wordt nog een heel karwei vanmiddag. Uiteindelijk kan Stadskanaal het in de eerste helft nog bolwerken, maar na een 1-1 ruststand ontketent Ruinerwold na rust. Het wordt uiteindelijk 5-1 en Ruinerwold promoveert voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de 2e Klasse.

Spijkerman omschrijft het als het hoogtepunt in zijn carrière en waarschijnlijk is het ook het hoogtepunt in de clubgeschiedenis van Ruinerwold. Veertien seizoenen later treffen beide ploegen elkaar weer, ditmaal in de Tweede Klasse. Voor Ruinerwold inmiddels bekend terrein, maar nadat Stadskanaal in 2004 misgreep naar een plek in de Tweede Klasse, moest de club liefst 14 jaar wachten voordat het sinds dit seizoen weer in de Tweede Klasse mag spelen. En hoe. Stadskanaal doet het geweldig en is de koploper in 2L. Het kwam dan ook als favoriet naar het sportpark in Ruinerwold en wist die rol uiteindelijk waar te maken.

Daar leek het in de eerste helft nog niet eens op, want Stadskanaal miste te  veel kansen. De backs van Ruinerwold hadden grote moeite om de vleugelspelers van de gasten in bedwang te houden. Sten Vos verzorgde de aanvoer vanaf rechts en vanaf links nam Yordi Saman het missen van grote kansen op zich. Vier maal kreeg hij een opgelegde kans voor de openingstreffer, maar gescoord werd er in de eerste helft niet. Ruinerwold was enkele malen gevaarlijk op de counter en uit een corner, maar de ruststand werd bepaald op 0-0.

In de tweede helft begon Ruinerwold niet onaardig maar na een kwartier spelen gaf Ruinerwold het in een paar minuten enigszins weg. Na onhandig uitverdedigen werd een corner door Stadskanaal in de persoon van Van der Woude omgezet in een doelpunt en een minuut later scoorde Bakker in de scrimmage; 0-2. Ruinerwold drong hierna wel aan, kreeg aardige kansen, maar had ook geen geluk aan haar zijde. Sander van Berkum kwam ook nog in de ploeg, dat was alweer een tijdje geleden, en hoewel hij in de kluts nog dichtbij een doelpunt was bleef het uiteindelijk bij 0-2.

Voor Ruinerwold was het een nederlaag waar weinig op viel af te dingen. Stadskanaal was gewoon beter, kreeg meer kansen en scoorde zodoende vaker. Het belooft nog een spannende strijd te worden om het kampioenschap en ook om de onderste plekken is het spannend. Ruinerwold zag helaas Raptim winnen en is zodoende weer de rode lantaarndrager.

Aankomende zondag speelt Ruinerwold wederom thuis, ditmaal tegen Beilen. In het vorige treffen werd Ruinerwold in Beilen afgedroogd met 5-1 en zodoende heeft het wat goed te maken. Het wordt daarnaast weer tijd voor een driepunter en dat kan zomaar gebeuren als Ruinerwold met dezelfde inzet speelt als de laatste weken. Tot zondag!

 

  Terug
Deel dit met anderen