Voetbal Vereniging Ruinerwold

Verslag Dedemsvaart 1 - Ruinerwold 1

Ruinerwold erkent meerdere in Dedemsvaart.
 
Op een koude, maar zonnige zondagmiddag mocht Ruinerwold afreizen naar Dedemsvaart om het daar op te nemen tegen de plaatselijke SV. Dat het een moeilijke middag zou worden was vooraf al in te calculeren, aangezien Dedemsvaart één van de titelkandidaten in 2L is.
 
Nadat het tweede van Ruinerwold die ochtend op hetzelfde veld al een punt wist te behalen tegen Dedemsvaart 2, was het aan Ruinerwold 1 de taak die prestatie op z'n minst te evenaren. De start van Ruinerwold was dan ook prima. Nadat het eerste fluitsignaal om 14.00 uur klonk, kreeg Ruinerwold een goede kans nadat de bal bleef hangen op tien meter van het vijandelijke doel. Uiteindelijk kreeg niemand de schoen goed tegen de bal aan, maar Ruinerwold had zomaar verrassend op voorsprong kunnen komen. Vervolgens lag de bal na vijf minuten spelen wel in het doel van Ruinerwold. Een schitterende vrije trap van Reamon Knol verdween in de kruising: 1-0. Dedemsvaart toonde zich na de 1-0 de betere ploeg, maar was onstuimig in haar acties en afronding. Ruinerwold werd voor rust nog even gevaarlijk, maar Bert de Boer kopte de bal helaas van dichtbij in de handen van doelman Zwinselman. Beide ploegen gingen zodoende rusten met een tussenstand van 1-0.
 
De tweede helft kende een soortgelijk spelbeeld, waarbij Dedemsvaart het spel dicteerde en betere kansen wist te creëren. Na een dik kwartier in de tweede helft stond het echter nog steeds 1-0, waardoor Ruinerwold zich leek op te kunnen maken voor een spannende slotfase. Helaas liep het anders. Na een voorzet vanaf rechts kopte de kleine Dennis van Faassen de bal namelijk knap binnen; 2-0. Na de 2-0 moest Ruinerwold risico's gaan nemen, waardoor de ruimtes groter werden. Hier wist Dedemsvaart wel raad mee met snelle mannen als Schuurman en Van Bree, die de Ruinerwoldse backs een lastige middag bezorgden. Tien minuten voor tijd gooide het laatstgenoemde duo de wedstrijd dan ook op slot. Van Bree ontsnapte aan de Ruinerwoldse defensie, behield het overzicht en legde breed op Schuurman; 3-0. Enkele minuten later besloot Dedemsvaart de wedstrijd met een soortgelijke actie, waarbij Van Bree wederom doorbrak en ditmaal de bal breed schoof op Knol; 4-0.
 
Na 90 minuten spelen floot de uitstekend leidende Karacaoglan voor het eindsignaal en besloot het duel met een terechte winnaar. Dedemsvaart, dat naast een goede ploeg ook een prettige vereniging is, mengt zich definitief in de titelstrijd en voor Ruinerwold is het prioriteit om Raptim zo spoedig mogelijk in te halen. Na een prima derde helft in de kantine van Dedemsvaart liep Marnix Brand slaapwandelend naar de discobus, waarna de rest hem besloot te volgen. Ruinerwold zal aankomende zondag op vreemde bodem de strijd met de jeugdige selectie van Lemelerveld aangaan, om wellicht een plek op de ranglijst te stijgen. Tot zondag.
 

 

  Terug
Deel dit met anderen