Voetbal Vereniging Ruinerwold

Verslag Lemelerveld 1 - Ruinerwold 1

Ruinerwold beleeft koude middag in Lemelerveld
 
Op een wederom zonnige, maar bar koude zondagmiddag mocht Ruinerwold een bezoek aan Lemelerveld afleggen. Lemelerveld is een promovendus in 2L en doet het prima in de middenmoot. Voor Ruinerwold was het hoog tijd om weer eens een overwinning te boeken. Dit moest dan wel gebeuren zonder enkele geblesseerden en afwezigen. Hier stond tegenover dat Robin Slomp, op zijn 18e verjaardag, zijn basisdebuut als spits mocht maken.
 
Na een prima busrit werd het schitterende complex van Lemelerveld aangedaan. Op gras spelen bleek geen optie, dus werd er uitgeweken naar een enigszins verouderd kunstgrasveld op de vlakte. Met een temperatuur rond het nulpunt en een gebrek aan beschutting warmden beide teams zich koukleumend op. Gelukkig waaide het niet zo hard.


Om 14.00 uur floot scheidsrechter Van Beek voor de eerste maal. Lemelerveld eigende zich gelijk het balbezit toe, maar al snel werd het duidelijk dat de ploeg minder kwaliteit herbergt dan de hoog geklasseerde tegenstanders van afgelopen weken. Zodoende duurde het enige tijd tot er groot gevaar ontstond. Vlierman bleek de gehele wedstrijd een plaag voor de verdediging en na 27 minuten brak hij de wedstrijd dan ook open. Na een steekpass werd Vlierman de diepte in gestuurd, gaf Gol het nakijken en schoof de bal door de benen van Knol: 1-0.

Na de 1-0 kwam Ruinerwold in haar spel en begon het zelf gevaarlijk te worden. Enkele dode spelmomenten deden doelman Ramaker twijfelen, maar Ruinerwold wist hier uiteindelijk niet van te profiteren. Wel was De Bruin dicht bij de 1-1, na een fraaie steekpass van Nijmeijer. Hij schoof de bal echter op de verkeerde kant van de paal. Doordat er in het restant van de eerste helft niet meer werd gescoord, gingen beide ploegen met een tussenstand van 1-0 aan de thee.
 
In de rust besloten beide ploegen te wisselen. Robin Slomp moest vroegtijdig naar huis om daar zijn verjaardag te vieren, waarna Frank Jansen in de spits stelling mocht nemen. Lemelerveld bracht op haar beurt Kogelman binnen de lijnen. Ook in het tweede bedrijf had Lemelerveld wederom meer balbezit, maar Ruinerwold voelde dat het goede kansen op een resultaat had. Na bijna een uur spelen kwam Ruinerwold dan ook op gelijke hoogte. Een voorzet van Telkamp werd door Loof fraai in de verste hoek geschoten: 1-1. Na de 1-1 begon Lemelerveld beter te spelen, maar van een groot overwicht was geen sprake. Toch kwam de thuisploeg na 71 minuten weer op voorsprong. Scheidsrechter Van Beek, die prima floot, kon zich niet vinden in het vlagsignaal van grensrechter Flik en 1-op-1 met de keeper faalde invaller Kogelman niet: 2-1.
 
Ruinerwold begon na de 2-1 meer risico te nemen om zo snel mogelijk weer op gelijke hoogte te komen. Hoewel dit dreiging opleverde, werd Lemelerveld hierdoor gevaarlijk in de counter. Een kwartier voor tijd werd het duel dan ook helaas beslist. Jordy Lugtenberg passeerde Gol, die vervolgens een overtreding beging. De scheidsrechter kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Lugtenberg schoot de bal vervolgens zelf via de binnenkant van de paal tegen de touwen en tekende voor de beslissende 3-1. Na de 3-1 speelde Ruinerwold geheel op de aanval, maar gescoord werd er niet. Lemelerveld loerde op de counter en Ruinerwold moest af en toe ingrijpen om gevaar te voorkomen. Lard Gol kende zodoende na een harde ingreep een einde-carrière-momentje, waarna Linda Nijmeijer snel ter plaatse was om te analyseren welke en hoeveel kruisbanden Gol had afgescheurd. De prognoses langs de kant varieerden van gebroken knieschijf tot gedwongen amputatie. Gelukkig bleek het uiteindelijk een gevalletje kramp te zijn en kon Gol weer te been worden gebracht. Ondertussen wist Gol al kronkelend een gele kaart te ontwijken, wat weer de nodige euro's bespaarde. Lemelerveld besloot de middag met een laatste scherpe counter, want in de 90e minuut ging Kogelman diep, behield het overzicht en liet Vlierman een einduitslag van 4-1 op het scorebord noteren.
 
Uiteindelijk boekte Lemelerveld een terechte overwinning in een wedstrijd waar er voor Ruinerwold zeker wel wat te halen viel. Het mocht echter niet zo zijn en dus moet het vizier weer op de eerstvolgende wedstrijd worden gericht. Of er komende zondag thuis tegen Heerde wordt gevoetbald zal vooral afhankelijk zijn van de berichten van Piet Paulusma, maar zoals het nu lijkt wordt het lastig om het veld speelklaar te krijgen. We dienen overigens niet te vergeten dat Jan Klaas Huiskes ervaring heeft om het veld in De Kuip speelklaar te krijgen, dus wellicht flikt Huiskes het toch voor zondag.   

 

  Terug
Deel dit met anderen