Verslag Raptim 1 - Ruinerwold 1

Raptim en Ruinerwold weten beide niet te winnen.

Op een schitterende zondag stond voor Ruinerwold een ontzettend belangrijk duel op het programma. Het mocht namelijk naar Coevorden afreizen om het daar op te nemen tegen de enige ploeg in de competitie die lager geklasseerd staat: Raptim. De Coevordenaren werden vorig seizoen vijfde in de Tweede Klasse L, waar Ruinerwold dat werd in de Tweede Klasse K. Dit seizoen kent voor zowel Ruinerwold als Raptim een ander beeld, want nu de slotfase van de competitie nadert proberen beide ploegen elkaar richting rechtstreekse degradatie te duwen.

Ruinerwold stak met acht punten uit de laatste vier wedstrijden in uitstekende vorm, waar Raptim de voorgaande competitiewedstrijd pijnlijk met 3-0 verloor van Germanicus. Beide ploegen hadden te kampen met enkele afwezigen, wat bij Ruinerwold mede resulteerde in een basisplaats voor Jesper De Wit. Na meerdere jaren in Mozambique te hebben verbleven speelde hij zondag op het middenveld.

Beide ploegen wilden natuurlijk optimaal van start gaan. Gezien de matige doelpuntenproducties van zowel Raptim als Ruinerwold zou een snelle treffer cruciaal kunnen zijn. Trainer Henk Veenhof van Raptim had zijn ploeg voorzien van de instructies om in het eerste half uur met 3 á 4-0 voor te komen. Voor een ploeg die gemiddeld iets meer dan één keer per gehele wedstrijd scoort leek dat wat ambitieus, maar de start van de thuisploeg was in ieder geval geheel volgens plan. In de eerste de beste aanval kreeg De Leeuw te veel ruimte, behield het overzicht en na prima terugleggen schoot ter Bruggen van afstand knap binnen: 1-0. Een nachtmerrie voor Ruinerwold en Raptim was duidelijk van plan om door te pakken.

Hoewel Raptim even aandrong en enkele kansen op de 2-0 kreeg, was er van een overwicht geen sprake. Beide ploegen hadden grote moeite om een uitgespeelde kans te creëren, waar het harde en hobbelige veld ook geen positieve bijdrage in leverde. Pas vijf minuten voor rust kreeg Ruinerwold de eerste grote kans, maar een lob van Kleene miste richting. Na 45 minuten kon Raptim dan ook tevreden aan de thee en besefte Ruinerwold dat het de tweede helft zou moeten aandringen.

Ruinerwold kwam dan ook erg goed uit de kleedkamer. Het drong Raptim ver terug en had het betere van het spel. Geregeld werd een aanval via de flank gevaarlijk en onder andere Kleene schoot van heel dichtbij de bal hoog over. Een gelijkmaker leek  niet uit te kunnen blijven en een dik kwartier voor tijd kwam deze er dan ook. Bert de Boer werd enigszins gelukkig in stelling gebracht en schoot een meter voor de achterlijn de bal knap langs Bunskoek: 1-1. Ruinerwold rook de winst en kreeg nog enkele mogelijkheden op de 1-2. De grootste kans was voor Jurrian Nijmeijer, maar hij twijfelde te lang voor het vijandelijke doel, waardoor uiteindelijk een schotpoging uitbleef. Ook Raptim had zomaar de overwinning kunnen pakken, want een kopbal van Mulder trof de buitenkant van de paal, waarna de rebound van Lars Meppelink een prooi bleek voor Ewout Knol.

Na 94 niet al te beste, maar hele spannende, minuten voetbal klonk het eindsignaal. Beide ploegen hadden op meer gehoopt, maar over de hele wedstrijd viel er voor zowel Raptim als Ruinerwold weinig af te dingen aan de uitslag. Raptim moet al snel weer aan de bak, want het speelt aankomende donderdag in en tegen Beilen, dat in grootse vorm verkeert. Ruinerwold kan zich rustig voorbereiden op het treffen met koploper VKW, aankomende zondag. Ook VKW is in bloedvorm, gezien de 6-0 overwinning op (ex)titelkandidaat Dedemsvaart. Gezien het verleden gloort er echter hoop. Twee jaar geleden won Ruinerwold namelijk op een uiterst belangrijk moment op eigen veld van VKW en is zeker van plan die stunt te herhalen.