Voetbal Vereniging Ruinerwold

Verslag Ruinerwold 1 - VKW 1 ( met foto's )

Ruinerwold pakt geen bonuspunten tegen VKW

Klik hier voor de fotoreportage van Jeroen Wouter 

Afgelopen zondag mocht Ruinerwold voor het eigen publiek proberen een stunt te realiseren. De gedoodverfde titelkandidaat VKW kwam op bezoek om een volgende stap richting de titel te zetten. Ruinerwold was gewaarschuwd, want een week eerder speelde VKW de nummer twee op de ranglijst, Dedemsvaart, helemaal zoek en boekte een 6-0 overwinning. Ruinerwold verloor daarentegen al vijf wedstrijden op rij niet meer en had zeker vertrouwen in een goed resultaat.
 
Allereerst gaf Ruinerwold 2 op de vroege ochtend tegen Germanicus 3 in ieder geval het goede voorbeeld. Ruinerwold won met 2-1, waar een grotere score zeker mogelijk was geweest. Even leek het duel te escaleren, doordat de linksback van Germanicus een bal met een ongekende snelheid van circa 15 kilometer per uur tegen het voorhoofd kreeg. Germanicus schreeuwde moord en brand, 'HOOFD HOOFD HOOFD SCHEIDS' en de trainer liet de scheids zelfs weten 'je snapt er ook helemaal niks van'. Dit klopte geheel en ook de rest van het sportpark snapte niet wat er gaande was. Na een korte 'blessurebehandeling' leek een flinke kater de meest voor de hand liggende conclusie en Bart Herskamp was zo vriendelijk om de arme jongen de rest van de ochtend (weer) dronken te spelen.
 
Om 14.00 uur was het vervolgens voor Ruinerwold 1 zaak om eveneens de drie punten thuis te houden en het begon dan ook voortvarend. VKW had het meeste dreiging, werd via Willems af en toe gevaarlijk, maar ook Ruinerwold kwam er enkele malen gevaarlijk door. Het had zelfs op voorsprong kunnen komen, want na een fout van doelman Mulder kreeg Telkamp de bal in de voet geschoten. Zijn lob trof uiteindelijk de buitenkant van de paal. Na bijna een half uur spelen wist VKW dan toch de openingstreffer te maken. Een schitterend schot van Nijland verdween onhoudbaar in de kruising: 0-1. Voor de rust kreeg Ruinerwold nog een goede kopkans, maar ook Willems was op zijn beurt heel dichtbij de 0-2. Zijn inzet middels een volley trof echter de binnenkant van de paal.

Na de thee ging Ruinerwold op zoek naar een gelijkmaker, maar VKW bleef gecontroleerd en goed spelen. Helaas kwam de 0-2 dan ook te vroeg. Een mooie pass van Baardink bereikte Vermeulen, die op zijn beurt de bal bekeken over doelman Knol heen lobte. Na de 0-2 gaf VKW gas en wist enkele minuten later al de wedstrijd op slot te gooien. De onvermoeibare Giesselbach bereikte met een voorzet Willems bij de eerste paal, die netjes de 0-3 binnen gleed. In het resterende half uur ging het tempo enigszins omlaag, want beide ploegen beseften dat de punten wel verdeeld waren. De Jong en Jesper De Wit vielen nog prima in, waarvan De Jong in de slotfase nog dichtbij een treffer was. Na 90 minuten mocht echter een 0-3 eindstand worden genoteerd, wat overeen kwam met wedstrijdverhoudingen.

In vergelijking met de uitwedstrijd in Westerbork speelde Ruinerwold zondag een wedstrijd waarin het aanzienlijk meer grip had op VKW dan in het eerste treffen, wat de groei en vorm van de ploeg van Spijkerman goed weergeeft. Aankomende zondag wacht het uitduel met Valthermond, dat aan een sterke reeks bezig is. Ruinerwold wist eerder dit seizoen een goede serie wedstrijden van de destijdse koploper abrupt te onderbreken en is gebrand dit zondag te herhalen. Zeker een affiche om te bezoeken en de bus brengt u met plezier naar Valthermond. Tot dan.

 
 
 
 

  Terug
Deel dit met anderen