Voetbal Vereniging Ruinerwold

Verslag Valthermond 1 - Ruinerwold 1

Ruinerwold flikt het opnieuw tegen Valthermond
 
Na de 3-0 nederlaag in eigen huis tegen koploper VKW mocht Ruinerwold afgelopen zondag naar Valthermond afreizen om een goed resultaat neer te zetten. Ruinerwold is sinds jaar en dag 'Angstgegner' van Valthermond en ook dit seizoen werd de eerste ontmoeting winnend afgesloten. De laatste keer dat Ruinerwold op bezoek ging in Valthermond dateert van het seizoen 2006/2007. Destijds speelde een jeugdig Ruinerwold een prima wedstrijd waarin zeker de openingstreffer memorabel blijft. Na circa een half uur spelen vertrok Reinout Stevens de diepte in en werd op maat bediend door Henri Spijkerman. Oog in oog met doelman toverde Stevens een lob uit de hoge hoed en vierde zijn treffer in de welbekende 'Flying high' modus.
 
Inmiddels elf jaar later stonden beide ploegen met een verschillende stand van zaken aan de aftrap. Valthermond heeft een periodetitel op zak en Ruinerwold probeert uit de onderste regionen te ontsnappen. De welbekende generale repetitie bleek ook deze zondag weer een betrouwbare graadmeter, want Ruinerwold 2 wist namelijk de klassieker in en tegen Ruinen te winnen. Alsof het zo had moeten zijn kwam de openingstreffer op de naam van, jawel, Reinout Stevens. Of de armen weer in de vliegtuig modus gingen is tot op heden niet helemaal duidelijk, maar Ruinerwold 1 kon in ieder geval met een gerust hart richting Valthermond vertrekken.
 
Eenmaal aangekomen op het schitterende complex van Valthermond verrichte Ruinerwold een prima warming-up en om 14.00 werd onder een heerlijke voorjaarszon afgetrapt. Van het feit dat Valthermond eigenlijk al uit gevoetbald is en zich kan richting op de nacompetitie was in de eerste helft niks waar te nemen. De thuisploeg speelde fel, had het meeste balbezit en werd het vaakst gevaarlijk. Drenth had na een slippertje van Wagenaar de 1-0 mogen aantekenen, maar faalde oog-in-oog met Knol. Daarnaast creëerde het nog enkele hachelijke momenten voor het Ruinerwoldse doel. Ruinerwold werd op haar beurt het meest gevaarlijk door een vrije trap van Bert de Boer welke vlak voor de goal langs scheerde en doordat een speler van Valthermond hard op de eigen doelpaal kopte.

In de tweede helft kwam Ruinerwold, dat speelde met A-junior Robin Slomp in de basis en eveneens A-junioren Ivar Jansen en Bart Herskamp als invallers, beter in haar spel en was niet langer de onderliggende partij. Valthermond leek het gevoel te krijgen dat het zo'n dag werd waarop niks lukt en Ruinerwold bleek conditioneel en mentaal goed in elkaar te steken. Ook in de tweede helft kreeg Drenth een enorme kans om de 1-0 te maken, maar wederom faalde hij in een één-tegen-één situatie met doelman Knol. Ruinerwold wist in aanvallend opzicht steeds gevaarlijker te worden, hoewel de eindpasses en/of afronding niet altijd even goed waren. Bij deze dan ook excuses namens Erik Telkamp aan alle zwembadbezoekers die moesten vluchten voor hun leven na een verdwaalde voorzet van Telkamp.

Halverwege de tweede helft kreeg Olle de Jong namens Ruinerwold een goede kans om de score eindelijk open te breken. Helaas had hij net iets teveel tijd nodig, waardoor zijn inzet niet het vijandelijk doel wist te vinden. Waar het langzaam op een '0-0 wedstrijd' begon te lijken, trok Ruinerwold in de blessuretijd nog één keer ten strijde. Kristian de Bruin pompte de bal vanaf rechts richting het doel, waar Kleene de bal enkele meters buiten de zestien opving. Na een prima aanname stuitte de bal lekker op, waarna Kleene met een geweldige dropkick de doelman van Valthermond het nakijken gaf: 0-1. Ruinerwold in volledige extase en de oerkreet van Kleene moet in de wijde omgeving hoorbaar zijn geweest.
 
Na de 0-1 werd Valthermond niet meer gevaarlijk en veel blessuretijd was ook zeker niet nodig. Desalniettemin bleef het natuurlijk even spannend, maar na 93 minuten voetbal mocht Ruinerwold toch echt een nieuwe driepunter bijschrijven. Een geweldige teamprestatie in een moeilijke wedstrijd. Valthermond verdient complimenten voor hun inzet, ondanks het feit dat er op dit moment weinig voor hen op het spel staat. Het zou mooi zijn als Valthermond in de nacompetitie een mooi avontuur weet neer te zetten en wellicht weer eens de stap naar de Eerste Klasse maakt.
Tot slot complimenten voor scheidsrechter Jagt, welke het duel zonder kaarten wist te leiden en natuurlijk alle lof voor grensrechter Theo Wardenburg die naast een feilloos optreden ook nog eens zijn gewonnen rollade aan Ruinerwold schonk. Aankomende zondag ontvangt Ruinerwold in eigen huis Heerde. Ruinerwold speelde nog maar korte tijd geleden, op 1 april, de uitwedstrijd tegen Heerde, wat uiteindelijk in een enerverende 2-2 eindigde. We zien Heerde graag naar Ruinerwold komen en naar verwachting wordt het opnieuw een mooie match. Tot zondag.

 

  Terug
Deel dit met anderen