Voetbal Vereniging Ruinerwold

Verslag Ruinerwold 1 - Emmeloord 1

Ruinerwold boekt belangrijke zege op Emmeloord
 
Winnen. Voor zowel Ruinerwold als Emmeloord was dit afgelopen zondag absolute noodzaak. Emmeloord kon met een overwinning een goede stap zetten richting rechtstreekse handhaving en Ruinerwold moest winnen om een soortgelijk scenario überhaupt in leven te houden. Dat de messen bij Emmeloord geslepen waren bleek al vroeg op de middag. De technische staf van Emmeloord vermeed opvallend genoeg een bezoek aan de bestuurskamer. Hierdoor dronk de rest maar een extra bakkie koffie. Ook Ruinerwold oogde scherp en om 14.00 uur floot dhr. Fledderus, welke ook de wedstrijd in Emmeloord leidde, voor het startsignaal.
 
Emmeloord begon goed aan het duel en toonde zich in de eerste tien minuten het meest dreigend. Beekman, die De Bruin een lastige middag bezorgde, snelde een aantal keer langs de linkerflank, maar zijn voorzetten vonden geen collega's voor het Ruinerwoldse doel. Na de sterke openingsfase van de gasten kroop ook Ruinerwold uit haar schulp. Ewout Kleene kreeg in de eerste helft vijf grote kansen, waarvan de eerste zich na circa twintig minuten spelen aandiende. Kleene werd de diepte in gestuurd, maar nam de bal niet echt lekker mee. Hierdoor ontstond geen grote kans oog in oog met doelman Boomsma, maar het afstandsschot van Kleene was desalniettemin prima en werd tot corner verwerkt. De daaropvolgende corner van Telkamp vond opnieuw Kleene, welke de bal van dichtbij geheel vrijstaand kon inkoppen. Ook deze inzet vond helaas geen succes, want de bal verdween naast het doel van Emmeloord.
 
Emmeloord claimde in het eerste bedrijf het merendeel van het balbezit, creëerde wel dreiging, maar wist voor het doel van Ewout Knol niet gevaarlijk genoeg te worden. Na 27 minuten werd de wedstrijd zowaar opengebroken en deze openingstreffer kwam letterlijk uit de lucht vallen. Telkamp pompte vanaf de zijlijn de bal voor het doel, wat een makkelijke prooi voor doelman Boomsma had moeten zijn. De doelman twijfelde echter een moment, waardoor Kleene vlak voor aankomst van Boomsma het hoofd tegen de bal zette. Tergend langzaam rolde het leder in het doel en Ruinerwold pakte de belangrijke voorsprong: 1-0. Emmeloord toonde zich gelijk veerkrachtig, want de eerstvolgende tien minuten creëerde het twee goede kansen. Sipma brak eerst door over de rechtervleugel, maar zijn schot in de korte hoek miste kracht. Vlak daarna kreeg Bastian Tabak de grootste kans op de gelijkmaker, maar een-op-een met Knol had Tabak te lang werk.
 
Na deze twee mogelijkheden pakte Ruinerwold de draad weer op en had het de 2-0 moeten maken. Kleene verscheen voor Boomsma maar schoot de bal op de buitenkant van de paal. Olle de Jong pikte vervolgens de bal op aan de rechterkant en gaf de bal direct weer strak voor op Kleene. Deze kreeg zodoende binnen enkele seconden een nieuwe uitgelezen mogelijkheid, maar ditmaal belandde zijn inzet op de lat. Waar Ruinerwold enerzijds blij moest zijn dat de 1-1 niet viel, ging het na deze kansen met een dubbel gevoel de kleedkamer in.
 
In de tweede helft drong Emmeloord aan. Ruinerwold zakte ver in en hield de bal te weinig in de ploeg. Emmeloord had aanzienlijk meer balbezit, maar het werd tegelijkertijd duidelijk waar het de ploeg aan ontbeert. Het mist een doelpuntenmaker, waardoor het mogelijkheden zelden in echte kansen weet om te zetten. Ook de vele corners voor de gasten leverden nagenoeg geen gevaar op. Sipma, één van de gevaarlijkste spelers van Emmeloord en welke tot goedkeuring van Ruinerwold ruim voor tijd werd gewisseld, probeerde halverwege de tweede helft opnieuw Knol in de korte hoek te verschalken, maar vond geen succes. Enkele hachelijke momenten voor het doel van Ruinerwold leverden geen Emmeloordse doelpoging op en hoewel Knol voortdurend alert moest zijn, was handelend optreden zelden nodig. Ruinerwold kreeg op de counter zelfs twee grote kansen de score te verdubbelen. Eerst legde invaller Hogenhorst de bal prima breed op Loof, maar zijn inzet verdween naast het doel. Ook De Bruin kreeg een enorme kans na een te korte terugspeelbal van Pala, maar twijfelde te lang.
 
De tijd begon mooi door te tikken in het voordeel van Ruinerwold en Emmeloord leek moedeloos te worden. Ondertussen bestrafte dhr. Fleddures beide ploegen nog met een gele kaart wegens praten. De leidsman is niet vies van een bijdehante opmerking op zijn tijd, maar is er niet van gediend wanneer de bal vervolgens wordt teruggekaatst. Gelukkig stond Kleene namens Ruinerwold niet op scherp. Uiteindelijk kreeg Emmeloord één enorme kans op de gelijkmaker. Na een mooie actie van Tabak op de achterlijn, legde laatstgenoemde goed terug op de inkomende Matthijssen, maar hij schoot vanaf tien meter de bal hoog over. Ruinerwold mocht opgelucht adem halen. De kans voor Matthijssen bleek tegelijkertijd het laatste wapenfeit van Emmeloord te zijn en na 93 minuten spelen floot dhr. Fledderus voor het eindsignaal.
 
Ruinerwold behaalde zodoende een ontzettend belangrijke driepunter. Het zal de resterende duels tegen Erica en Lemelerveld moeten winnen om uitzicht te houden op rechtstreekse handhaving, wat een geweldige stunt zou zijn. Verder bleek na het bekijken van de uitslagen dat het Raptim van trainer Henk Veenhof naar de Derde Klasse is gedegradeerd en VKW zich vrijwel zeker tot kampioen heeft gekroond. De laatste paar weken van de competitie belooft een thriller in de onderste regionen te worden. Zuidwolde, Olyphia, Emmeloord en Ruinerwold gaan bepalen wie zich rechtstreeks handhaaft en wie op herhaling zal moeten. Aankomende zondag speelt Ruinerwold uit tegen SC Erica. Een duel met grote belangen voor Ruinerwold en zeker het kijken waard. Tot zondag.

 

  Terug
Deel dit met anderen