Voetbal Vereniging Ruinerwold

VVR 1 in de AH Offerein Bokaal update 25 aug.

SC Erica overtuigend langs Ruinerwold
HOOGEVEEN - SC Erica streed de laatste jaren mee om de hoogste prijzen tijdens de AH Offerein Bokaal. Dit jaar maakte men, ondanks een nederlaag, een goede indruk tegen HZVV. Tegen WKE’16 werd er echter verloren. Hierdoor moest men aantreden in het duel om de zevende plaats tegen Ruinerwold, dat de nare smaak van de degradatie nog niet wist weg te spoelen.
Ruinerwold-trainer Henri Spijkerman zag zijn ploeg al verliezen van Germanicus en Dedemsvaart en beschikte tegen Erica ook nog eens over een wel heel krappe selectie. Het viel uiteindelijk terug te zien in de wedstrijd.
Het Erica van trainer Erwin Sikkes was oppermachtig en ging door treffers van Kjeld Huls en Niek Rolink met een 2-0 voorsprong de rust in. Ook in de tweede helft veranderde het spelbeeld niet en moest Ruinerwold lijdzaam toezien hoe Erica nog vier keer scoorde. Jan Willem Beukers, Yorrick Doek (2x) en Patrick Bruins zorgden voor de treffers.
Erica eindigde hierdoor als zevende en Ruinerwold als laatste.
 
Foto: Albert Stegeman.

Dedemsvaart wint nipt van Ruinerwold

Door Reinier de Boer
Hoogeveen – Dedemsvaart strijdt vrijdag om de vijfde plaats door een nipte 2-1 zege op zondag derdeklasser Ruinerwold. In een niet al te spectaculair duel dat onder tropische omstandigheden werd afgewerkt kregen beide clubs meer dan een handvol kansen, maar bleek de zondag tweedeklasser net iets koelbloediger. Na een 0-0 ruststand leek Dedemsvaart vlak na rust het verschil te gaan maken door twee snelle treffers. In de slotfase kwam Ruinerwold terug en was vlak voor tijd zelfs nog dichtbij de gelijkmaker.
Ruinerwold kreeg over de gehele wedstrijd gezien iets meer kansen dan Dedemsvaart, maar moest na afloop toch genoegen nemen met een wedstrijd om de zevende plaats. In de beginfase begon Ruinerwold sterk en in het eerste kwartier kreeg de ploeg van trainer Henri Spijkerman al vier goede kansen. Al in de eerste minuut was Kristian de Bruin net iets te laat en even later kopte Mark Brinkman net naast. Na acht minuten deed Dedemsvaart voor het eerst iets terug, maar het schot van Rutger Postma was een prooi voor doelman Jemson van ’t Hoge. Al na tien minuten had Dilan van Bree van Dedemsvaart pech dat hij geblesseerd moest uitvallen. Dennis Gras was zijn vroege vervanger. Daarna was het opnieuw Ruinerwold dat verzuimde op voorsprong te komen. Eerst schoot Sem Hogenhorst net voorlangs en even later zorgde Jurrian Nijmeier er bijna voor dat Dedemsvaart in eigen doel schoot. Vlak daarvoor haalde Ruinerwold een lobje van invaller Dennis Gras van de lijn. Zo werd het een kansrijk eerste kwartier zonder treffers. In de slotfase hadden beide ploegen nog de kans voor rust op voorsprong te komen. Jurrian Nijmeier verscheen oog in oog met doelman Rob Bennink en tikte het leer aan waarna Mark Brinkman net te laat kwam. Aan de andere kant was Dennis Gras via een kopbal bijna succesvol, maar de bal ging net naast. De wedstrijd golfde op en neer en kende een 0-0 ruststand.
Dedemsvaart had voor rust al vier keer gewisseld en Ruinerwold wisselde in de rust vier spelers. Na de thee leek Dedemsvaart van plan direct het verschil te maken, want al na twee minuten lag de bal achter doelman van ’t Hoge. Invaller Dennis Gras schoot de bal schitterend binnen. Dedemsvaart leek de smaak te pakken te hebben, want nog geen vier minuten later lag nummer twee al in de roodwitte touwen. Deze keer was het Danny Kuiper die van ver Van ’t Hoge verraste met een fraai schot. Dedemsvaart verzuimde door te drukken en Ruinerwold leek een tikje gekregen te hebben, want het werd even niet gevaarlijk meer. Na een uur leefde de partij weer even op na een verre uittrap van Dedemsvaart-doelman Daan Zwinselman, die bij Dennis Gras terecht kwam, maar geheel vrij gelaten kreeg hij het leer niet onder controle. Het tempo ging door de hoge temperatuur omlaag en beide ploegen maakten veel passfouten. Het kwam dan ook als een verrassing dat Ruinerwold twaalf minuten voor tijd de spanning terugbracht door een knappe goal van Kevin Loof. De derdeklasser wilde meer en was dichtbij de 2-2 na de kopbal van Mark Brinkman, die net naast rolde. Aan de andere kant testte de zeer actieve Dennis Gras de kwaliteit van de keeperhandschoenen van Jemson van ’t Hoge van Ruinerwold en dat zat wel goed, want de doelman bokste de bal zonder gevolgen het veld weer in. Ruinerwold wilde nog wel, maar was niet meer in staat strafschoppen af te dwingen en leed de tweede nederlaag op rij.
Vrijdagavond komen beide ploegen opnieuw in actie tijdens de finaleronde. Dedemsvaart speelt dan om 19.00 uur op het hoofdveld van HZVV om de vijfde plek tegen WKE’16 en Ruinerwold treft op hetzelfde tijdstip op veld 2 van HZVV SC Erica in de strijd om de 7e plaats.
Ruinerwold-Dedemsvaart 1-2 (0-0)
47. Dennis Gras 0-1, 51. Danny Kuiper 0-2, 78. Kevin Loof 1-2. Scheidsrechter: F. Hooge. Toeschouwers: 50.
Ruinerwold: van ’t Hoge; Brand, de Wit, J. Nijmeier, van Dijk, Hogenhorst, de Bruin, de Boer, Heins, Jansen, Brinkman. Wissels: Gol, Wagenaar, Geerts, Loof, S. Nijmeier.
Dedemsvaart: Bennink, Brouwer, Roozendal, Hofman, Pater, Postma, Kuiper, Dekker, van Bree, Knol, van Dijk. Wissels: Gras, van Duren, Nijhuis, van Faassen, Zwinselman, de Boer, Poppen.   

Foto's: Gerjo StegemanUitslagen AH Offerein Bokaal (21-08-2018)
SC Erica – WKE’16 0-1
Dedemsvaart – Ruinerwold 2-1
HZVV – Hoogeveen zaterdag 4-1
Hoogeveen zondag – Germanicus 3-1
 
Programma finaledag AH Offerein Bokaal (24-08-2018)
 
19.00 uur
7e en 8e plaats
Ruinerwold – SC Erica (veld 2 HZVV) – scheidsrechter: Pieter Tanja
5e en 6e plaats
WKE’16 – Dedemsvaart (hoofdveld HZVV) – (kleedkamers Hoogeveen) – scheidsrechter: Ferry Hooge
WKE speelt in uittenue
3e en 4e plaats
Hoogeveen zaterdag – Germanicus (hoofdveld Hoogeveen) – scheidsrechter: Nick Schulte
 
20.45 uur
Finale
Hoogeveen zondag – HZVV (hoofdveld Hoogeveen)
Scheidsrechter: n.n.b.
Assistent-scheidsrechters: Koos Hooijer en Bert Esselbrugge

Germanicus kent weinig moeite met Ruinerwold
Hoogeveen - Germanicus heeft de volgende ronde bereikt van het toernooi om de Offerein bokaal door een afgetekende 4-1 overwinning op zondag derdeklasser Ruinerwold. In de eerste helft was Germanicus heer en meester en verzuimde meer afstand te nemen dan de 2-1 ruststand. Na rust bleven de Coevordenaren de betere ploeg, maar kroop Ruinerwold meer uit haar schulp en miste de nodige kansen om de spanning weer iets terug te brengen. De zege kwam terecht bij de ploeg die daar het meest recht op had en krijgt een zware opgave, want het treft dinsdag Hoogeveen zondag.
Germanicus was voor de wedstrijd de favoriet, want de ploeg speelt in de tweede klasse en tegenstander Ruinerwold degradeerde naar de derde klasse. Die favorietenrol was vanaf het beginsignaal ook duidelijk, want Germanicus nam direct het initiatief en Ruinerwold zakte terug en wachtte op een counter. De Coevordenaren begonnen voortvarend voor weinig toeschouwers en hadden na drie minuten al op voorsprong kunnen staan. Kain Hoogeveen van Germancius was twee keer kansrijk, maar kon Ruinerwold-doelman Leander Burgwal niet verschalken. Kort daarna schoot spelbepaler Jordy Beeksma van ver maar net over. Het was even schrikken toen Kristian de Bruin van Ruinerwold en Devon Smit elkaar met het hoofd raakten. Beiden gingen eerst wel door, maar gingen later toch van het veld. Geheel volgens de verwachting nam Germanicus na tien minuten de leiding. Na een lange bal nam Nance Hoogeveen het leer knap aan en schoot de bal onder Burgwal door in de touwen. Nadat Burgwal even later Fabian Greve van scoren afhield, was hij vijf minuten daarna kansloos op de inzet van Pim van der Veen. Fabian Greve had zijn tweede treffer kunnen laten noteren, maar hij schoot in kansrijke positie over. Germanicus was meer in balbezit en was handiger in de combinaties, terwijl Ruinerwold zich vooral moest beperken tot tegenhouden. In het eerste half uur verscheen Ruinerwold dan ook geen enkele keer gevaarlijk voor het doel van Vincent Beugelink. De eerste keer dat Ruinerwold dreigend voor het doel van Germanicus opdook was het ook meteen raak. Een hoge bal werd verkeerd beoordeeld door twee verdedigers van Germanicus, waarna de bal voor de voeten van Kristian de Bruin rolde, die Beugelink passeerde. Een onverwachte treffer die Germanicus even van slag bracht, want voor rust kregen de geelzwarten geen kans meer. Ruinerwold was via Ewout Kleene nog wel gevaarlijk, maar zijn inzet was te slap.
De tweede helft was nog maar amper vijf minuten oud of Germanicus herstelde de verhoudingen in het veld door op 3-1 te komen. Aan die treffer ging wel een verdedigingsfout van Ruinerwold vooraf en via de kluts kreeg Kain Hoogeveen de bal voor zijn voeten en hij had geen moeite de bal in het lege doel te schuiven. Vijf minuten later was het weer raak en deze keer was het Nance Hoogeveen die met veel spelers van Ruinerwold om zich heen toch het net kon vinden: 4-1. Daarmee leek de wedstrijd beslist en het tempo ging wat omlaag en Germanicus hoefde niet zo heel erg nodig meer. Dat zorgde ervoor dat Ruinerwold wat vaker in de buurt van doelman Beugelink kon verschijnen. De Germanicus-doelman moest handelend optreden na een kopbal van Mark Brinkman. De Coevordenaren bleven wel meer in balbezit, maar de gretigheid was minder en het tempo was laag. Toch was Marco Cremer dichtbij de vijfde treffer, maar hij schoot naast en even later mikte dezelfde Cremer op de voet van doelman Burgwal. Kort daarna deed Fabian Greve hetzelfde en bleef Ruinerwold een grotere achterstand bespaard. In de slotfase kreeg Ruinerwold een niet te missen kans toen Aeron Geerts vrij op doelman Beugelink kon afgaan. In eerste instantie schoot hij tegen Beugelink op en Geerts kreeg een herkansing, maar ook die kans was niet aan hem besteed. Zo boekte Germanicus een verdiende 4-1 zege en mag het proberen ten koste van Hoogeveen zondag de finale te bereiken.
Germanicus-Ruinerwold 4-1 (2-1)
10. Nance Hoogeveen 1-0, 15. Pim van der Veen 2-0, 32. Kristian de Bruin 2-1, 50. Kain Hoogeveen 3-1, 55. Nance Hoogeveen 4-1. Scheidsrechter: J. Bijkerk. Toeschouwers: 50.
Germanicus: Beugelink; Haandrikman (60. Abadinsa), van Dijk, Boer, Smit (28. Ypenburg 80. Smits), Beeksma, N. Hoogeveen, K. Hoogeveen, Abadinsa (46. Cremer), Greve, vd Veen (70. v Dijk).
Ruinerwold: Burgwal; Gol, Brand, de Wit, van Dijk, de Bruin (46. Geerts), de Boer, Heins, Loof, Kleene, Brinkman.      
 
Foto: Albert Stegeman


Uitslagen:
Ruinerwold – Germanicus: 1-4
Hoogeveen zaterdag – Dedemsvaart: 4-3
HZVV – SC Erica: 3-1
Hoogeveen zondag – WKE’16: 11-0
 
Programma dinsdag 21 aug.
 
18.30 uur:
SC Erica – WKE’16 (bij Hoogeveen)
Ruinerwold – Dedemsvaart (bij HZVV)
 
20.15 uur:
HZVV – Hoogeveen zaterdag (bij HZVV)
Hoogeveen zondag – Germanicus (bij Hoogeveen)Ruinerwold-trainer Henri Spijkerman kijkt uit naar start voorbereiding
 
HOOGEVEEN/RUINERWOLD – Na vijf seizoenen in de tweede klasse komt Ruinerwold komend seizoen weer uit in de derde klasse. Iets waar men volgens trainer Henri Spijkerman niet onrustig van wordt. Sterker nog, men kijkt alweer uit naar de derby tegen Ruinen. Net als voorgaande jaren start Ruinerwold de voorbereiding op het sterk bezette toernooi om de AH Offerein Bokaal in Hoogeveen.
 
Ruinerwold schreef de laatste jaren clubhistorie. Waar men jarenlang tussen de derde en vierde klasse schommelde slaagde men er in vijf seizoenen achter elkaar uit te komen in de tweede klasse. Vorig seizoen kwam daar een einde aan en degradeerde men naar de derde klasse. ‘Eigenlijk hadden we dat een beetje aan zien komen’, blikt Henri Spijkerman terug. ‘Met het vertrek van Jeroen van den Berg en Marcus Koetsier waren we onze beste aanvallers kwijt. Daar kwam bij dat we in het begin van het seizoen ook Ewout Kleene en Mark Brinkman moesten missen. Dat konden we niet opvangen en we pakten dan ook nauwelijks punten.’
Rond de winterstop gloorde er toch weer hoop. ‘We wonnen en speelden een keer gelijk. Toen kwam het geloof toch weer terug. Uiteindelijk deden we het in de laatste periode ook prima en leek het erop dat we zelfs de nacompetitie nog konden ontlopen. Dat lukte helaas niet en in de nacompetitie bleek Dalen te sterk.’ 
 
AFBREUKRISICO

Voor Spijkerman was het zijn eerste volledige seizoen als hoofdtrainer en dat bij de club waar hij groot is geworden. ‘Het was een kans die ik met beide handen heb aangegrepen, ondanks dat ik wist dat het moeilijk zou worden. Sommigen waarschuwden mij voor het grote afbreukrisico om bij je eigen club te beginnen, maar daar heb ik zelf niets van gemerkt. Dat zegt ook iets voor de sfeer binnen de club en de selectie die ook in mindere tijden goed is gebleven.’
Volgend seizoen wacht in de derde klasse ook weer de derby tegen Ruinen. ‘Dat is natuurlijk een wedstrijd waar we naar uitkijken. Je merkt dat het nu al leeft onder de jongens. Ik heb deze wedstrijd zelf meerdere keren gespeeld en dan gebeurt er wel wat. Wel vind ik het jammer dat Oldemarkt en Havelte niet in dezelfde klasse zitten. We moeten nu veelal naar de zuidoosthoek van Drenthe.’
De trainer is blij dat doelman Ewout Knol is gebleven. ‘Hij heeft de potentie om hogerop te spelen en de mogelijkheden hiervoor zijn er ook geweest. Hij studeert echter in Enschede en kan hierdoor niet altijd trainen. Bij ons is dat geen probleem. Ik weet echter zeer dat hij nog lang niet aan zijn plafond zit.’
 
IDEALE START

Ruinerwold neemt voor de derde keer deel aan de door VV Hoogeveen en HZVV georganiseerde AH Offerein Bokaal. ‘Het is voor ons de ideale start van de voorbereiding. Je hoeft zelf geen oefenwedstrijden te regelen en de omstandigheden in Hoogeveen zijn uitstekend. De organisatie is ook prima en de scheidsrechters zijn van een goed niveau. De spelers kijken er dan ook ieder jaar naar uit. Ondanks dat het de voorbereiding betreft, komen we natuurlijk wel om te winnen. Van winnen word je immers vrolijk en daar doen we het voor’, besluit Spijkerman.
Vrijdag 17 augustus speelt Ruinerwold om 19.00 uur de eerste wedstrijd om de AH Offerein Bokaal tegen Germanicus. Dinsdag 21 augustus is de tweede ronde en vrijdag 24 augustus de finaleronde. Andere deelnemers zijn: Hoogeveen zondag, HZVV, WKE ‘16, SV Dedemsvaart, SC Erica en Hoogeveen zaterdag. Meer informatie over het toernooi is te vinden via www.vvhoogeveen.nl en www.hzvv.nl.   
 
Hoogeveen TV – interview Henri Spijkerman (Ruinerwold)
 
Na vijf seizoenen in de tweede klasse komt Ruinerwold komend seizoen weer uit in de derde klasse. Iets waar men volgens trainer Henri Spijkerman niet onrustig van wordt. Sterker nog, men kijkt alweer uit naar de derby tegen Ruinen. Net als voorgaande jaren start Ruinerwold de voorbereiding op het sterk bezette toernooi om de AH Offerein Bokaal in Hoogeveen. Hoogeveen TV sprak in de aanloop van het toernooi met Spijkerman.
 

Tijdens 7e editie AH Offerein Bokaal
Ruinerwold treft Germanicus in eerste ronde.

HOOGEVEEN – Terwijl de voetballers genieten van de zomervakantie, staat de organisatie van de AH Offerein Bokaal in de startblokken voor de 7e editie van het succesvolle toernooi. Het door HZVV en Hoogeveen georganiseerde toernooi kent opnieuw een sterk deelnemersveld. De deelnemende teams komen uit in de derde klasse t/m de Hoofdklasse. Ruinerwold neemt voor de derde keer deel en treft vrijdag 17 augustus eerst Germanicus.

De organisatie hoefde deze keer niet op zoek naar nieuwe deelnemers. Elk jaar krijgen de deelnemers van de laatste editie de kans zich als eerste in te schrijven. Alle deelnemende clubs gaven al snel aan opnieuw te willen deelnemen en zeer te tevreden te zijn over de wijze waarop het toernooi wordt georganiseerd.

WIJZIGING DATUM
Vorig seizoen bleek het spelen van de eerste ronde op vrijdagavond een groot succes. Navraag leerde dat deze avond door de deelnemende teams en de supporters zeer werd gewaardeerd. De organisatie heeft dan ook besloten deze speelavond te handhaven en bij wijze van experiment ook de finaleronde te spelen op vrijdagavond.
De eerste ronde begint met een prachtig affiche. Hoogeveen zondag neemt het om 20.45 uur dan op tegen WKE’16. Twee volksclubs die in het verleden boeiende duels tegen elkaar speelden. Vijfvoudig winnaar HZVV speelt op dezelfde tijd tegen SC Erica, dat de laatste jaren telkens doordrong tot de ‘winnaarsronde’.
Hoogeveen zaterdag neemt het om 19.00 uur op tegen Dedemsvaart. De ploeg liet vorig jaar zien een meerwaarde voor het toernooi te hebben door Hoogeveen zondag bijna uit te schakelen. Dat Dedemsvaart geen eendagsvlieg is, blijkt wel uit het feit dat men zich plaatste voor de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse.
Net als SC Erica is ook Germanicus de laatste jaren een vaste vertegenwoordiger in de ‘winnaarsronde’. De ploeg van trainer Eric Prins neemt het nu tijdens de eerste ronde om 19.00 uur op tegen Ruinerwold. Laatstgenoemde ploeg speelde vorig seizoen in dezelfde klasse als de Coevordenaren, maar degradeerden naar de derde klasse.

SPEELDATA
Deze wedstrijden worden gespeeld op vrijdag 17 augustus. De tweede ronde is op dinsdag 21 augustus. De vier winnaars strijden dan om de finaleplaatsen (aanvang wedstrijden om 20.15 uur). Voor de verliezers geldt hetzelfde. Zij strijden echter om de vijfde t/m achtste plaats (aanvang wedstrijden om 18.30 uur). De finaleronde is op vrijdag 24 augustus. De wedstrijden om de 8e t/m 3e plaats beginnen dan om 19.00 uur en de finale om 20.45 uur.

GELDBEDRAG
‘Het mooie van het toernooi is verder dat alle deelnemers met een behoorlijk geldbedrag naar huis gaan en dat zie je niet op elk toernooi!’ De organisatie beseft dan ook dat zonder de bezoekende clubs het toernooi nooit succesvol kan worden. Het is aan de clubs zelf om te bepalen wat ze met het bedrag doen (voor de spelersgroep of de clubkas). Voor de komende editie is de verdeling als volgt: winnaar €1000,-; nummer 2 €700,-; nummer 3 €600,-; nummer 4; €500,-; nummer 5 €400,-; nummer 6 €300,-; nummer 7 €200,-; nummer 8 €100,-.   Daarnaast zijn er ook nog prijzen voor de speler van het toernooi en de sportiefste ploeg.
De prijzenpot wordt mede bekostigd uit de opbrengsten van de entree en de ondersteuning van AH Offerein, De Muzikant en CombiSport.

ENTREE
Jeugd tot 14 jaar kan gratis naar binnen. Volwassenen betalen vijf euro, maar kunnen tijdens de eerste speeldag een passe-partout aanschaffen. Voor tien euro kan met dan drie speelronden bezoeken. Tijdens een speelronde kan men alle wedstrijden bekijken en vrij van het ene hoofdveld naar het andere lopen. De kassa’s zijn een uur voor de eerste wedstrijd geopend. Tevens zal er een gratis programmaboekje worden uitgebracht.
 

  Terug
Deel dit met anderen