Verslag DESZ JO9 - VVR JO9-2

In het licht van een waterig zonnetje trapte JO 9-2 af in het altijd mooie Zwartsluis. Na het verlies in de beker was het team niet bij de pakken neer gaan zitten, maar trok dapper ten strijde tegen het onverzettelijke DESZ. VVR had de tegenstander uitvoerig bestudeerd en geanalyseerd. Naar aanleiding hier van werd besloten om de boomlange lijnkeeper Sven te posteren als sluitpost. De eerste helft werd er gestreden voor elke meter. VVR werd op het middenveld opgevangen door een goed georganiseerde defensie. Vanuit de omschakeling verschenen de spitsen van DESZ soms dichtbij het doel en moest Sven zich tot het uiterste strekken om redding te brengen. Daarna ging het weer voort en werd en keurig van achteruit opgebouwd door het centrale verdedigingsduo Tygo en Maud. Via de flanken kwamen Rutger en Nolan, met het krijt aan de kuiten, tot aan de achterlijn. Daar trokken zij de bal strak voor, maar helaas wist DES de bal steeds voor de voeten van de gretige spitsen Siem en Karlijn weg te kapen. Laatst genoemde speler verdient overigens extra aandacht, zij mocht al aanstormend talent uit JO 7 haar skills vertonen in deze wedstrijd. Het waterige zonnetje leek even te verdwijnen toen DESZ vanuit het niets een doelpunt maakte. Een afgevallen bal viel tussen twee verdedigers is en de alerte aanvaller van DESZ verschalkte de doelman met een slim geplaatst, tergend langzaam rollertje. Maar VVR toonde veerkracht en de donkere wolken verdwenen. Met een paar omzettingen en gediciplineerd positiespel wist VVR zich onder de druk uit te voetballen. Sven trapte uit en Rutger legde de bal met één beweging panklaar voor de snelle en behendige Siem. Siem ging de combinatie aan met Nolan, tikte de val door naar Tygo, die zag dat Maud vanuit de rug van de tegenstander was weggelopen, Maud schoof de bal tussen de linies waar Siem al stond te wachten. Met een "Bergkampiaanse" passeerbeweging stond hij daarna oog in oog met de doelman. Zonder te aarzelen joeg hij de bal in de touwen, 1-1! Het rest van de pot werd gespeeld in een redelijk hoog tempo.  Wellicht waren beide teams onder de indruk geraakt van elkaars spel en werd er daarom uiteindelijk niet meer gescoord. Hoe dan ook het was een geweldige voetbalwedstrijd met een terechte eindstand.

Geschreven door Jan-Willem van Reijmersdal