Voetbal Vereniging Ruinerwold

Verslag Twedo 1 - Ruinerwold 1

Ruinerwold in slotfase onderuit tegen Twedo
 
Een dagje Nieuw-Amsterdam/Veenoord. De cultuurbewuste selectie van Ruinerwold keek al weken uit naar dit duel en om 12.15 uur zat iedereen vol spanning in de bus. Gelukkig was iedereen ervan bewust dat het vooral belangrijk was om het duel te winnen en met die instelling werd er om 14.00 uur dan ook afgetrapt.
 
Beide ploegen maakten er geen geweldige eerste helft van. Kristian de Bruin had de 0-1 moeten maken, maar faalde 1-op-1 met doelman Manting. Daarnaast schoot Ewout Kleene twee keer van afstand op het doel, maar ook deze inzetten waren een prooi voor Manting. Twedo kreeg op haar beurt ook een aantal kansen, maar kwam niet tot goede doelpogingen.
 
De tweede helft werd voetballend niet veel beter, maar Twedo begon langzamerhand het initiatief naar zich toe te trekken. Voor Ruinerwold lagen er zeker mogelijkheden op de counter, maar het leidde zelden tot een grote kans. Kleene kopte halverwege het tweede bedrijf uit een corner op de bovenkant van de lat, wat de grootste kans voor Ruinerwold betekende.
 
Waar het op een 0-0 wedstrijd leek te uit te draaien, trok Twedo het duel in de 83e minuut naar zich toe. Linksbuiten Sander Boer ontsnapte aan Gol en gaf strak voor. Wagenaar werkte de bal weg, maar op de 16 kwam Emming instormen. Zijn inzet werd door Heins van richting veranderd, waardoor de bal onder Knol door het net vond: 1-0. Ruinerwold probeerde nog een gelijkmaker te forceren, maar speelde net wat te ongelukkig. Na 93 minuten klonk het eindsignaal en Ruinerwold besefte dat het toch wel een puntje had laten liggen.
 
Voor Ruinerwold zat er niks anders op dan snel vooruit te blikken. Zondag wacht namelijk koploper Dalen. Laatstgenoemde won tot dusver al haar competitieduels en scoorde daarin gemiddeld vijf keer per wedstrijd. Toch kreeg het er ook al zes tegen, dus liggen er zeker kansen voor Ruinerwold. De selectie zal weinig extra motivatie nodig hebben, aangezien Dalen afgelopen seizoen hoogstpersoonlijk verantwoordelijk was voor de degradatie van Ruinerwold.
 
Tot zondag!

 

  Terug
Deel dit met anderen