Voetbal Vereniging Ruinerwold

Verplichting spelregelbewijs

Verplichting spelregelbewijs in reglementen
 
De verenigingsraad van de KNVB heeft in haar vergadering van 30 mei 2015 ingestemd met een reglementswijziging die het halen van het spelregelbewijs verplicht stelt. Het vastleggen in het reglement betekent het volgende: een speler dient voor aanvang van het nieuwe seizoen van het kalenderjaar waarin hij de leeftijd van 17 jaar bereikt in het bezit te zijn van een spelregelbewijs.
Sinds seizoen 2015/'16 zijn al diverse spelers bezig geweest met het halen van hun spelregelbewijs. Via het digitaal wedstrijdformulier (DWF) wordt gecontroleerd of een speler wel of niet in het bezit is van het spelregelbewijs. Wanneer dit niet het geval is, ontvangt de speler via het DWF een waarschuwing. Na zes waarschuwingen mag de speler niet meer opgevoerd worden op het digitale wedstrijdformulier. Als het spelregelbewijs is gehaald, dan mag de speler weer uitkomen in wedstrijden.

Vertrouwd met de spelregels

Het initiatief om een spelregelbewijs in te voeren voor jeugdspelers in Nederland zorgt ervoor dat voetballers van jongs af aan vertrouwd raken met de spelregels. Kennis van de spelregels geeft hen meer inzicht in en begrip voor beslissingen van scheidsrechters.
 
Spelers uit geboortejaar 2001 moeten dit seizoen in het bezit zijn van het spelregelbewijs. Spelers geboren in 2002f kunnen dit seizoen aan de slag gaan met het behalen van het spelregelbewijs. Deze groep van junioren moeten voor aanvang van seizoen 2018/'19 in het bezit zijn van het spelregelbewijs.
 
https://www.voetbalmasterz.nl/faq

 

  Terug
Deel dit met anderen