Verslag Ruinerwold 1 - WKE'16 1

Ruinerwold recht de rug tegen WKE'16

Na twee verliespartijen was Ruinerwold weer toe aan een overwinning. WKE'16 zat in exact dezelfde situatie en kent een tegenvallende start van de competitie. De Emmenaren werden omschreven als een titelkandidaat, maar met drie punten uit vier wedstrijden is de start ronduit teleurstellend. De winnaar van het duel zou in ieder geval weer naar boven kunnen kijken.

Een belangrijk duel dus en iedereen was natuurlijk scherp in de voorbereiding. Helaas moest er met Bart Herskamp toch een gevalletje 'te laat' genoteerd worden. Hoewel, of Herskamp wel rechtmatig als 'te laat' kon worden beschouwd, werd in twijfel getrokken door Sem Hogenhorst. De selectie moest namelijk om uiterlijk 12.45 uur aanwezig zijn. Wanneer een speler dan een halve minuut later verschijnt, is dat volgens Hogenhorst gewoon op tijd. Of Sem als student dagelijks ook een half minuutje na dienstregeling op het treinstation durft te verschijnen, is niet bekend. Gelukkig bewees Hogenhorst in de tweede helft alsnog bij de les te zijn, maar later daarover meer.

De eerste helft deed helaas lichtelijk pijn aan de ogen. Beide ploegen verdedigden bijzonder matig, wat voor genoeg kansen zorgde. In de 8e minuut was het al raak, nadat Kristian de Bruin met een te korte terugspeelbal Freddy Poelman bediende. Laatstgenoemde bedankte vriendelijk en schoof beheerst de 0-1 binnen. Na de 0-1 had WKE'16 zeker de 0-2 moeten maken. Knol redde tweemaal fenomenaal in een 1-op-1, waardoor Ruinerwold uiteindelijk met een 0-1 tussenstand aan de thee mocht.

In de tweede helft speelde Ruinerwold een stuk beter. Herskamp kwam binnen de lijnen en viel sterk in als rechtsbuiten. Daarnaast schoof Kleene verder door richting de voorhoede, waar hij zijn vorm van vorig seizoen herpakte. In de 52e minuut kwam Ruinerwold dan ook op gelijke hoogte. Een corner werd niet goed verwerkt door doelman Kok en Kleene schoot de afvallende bal goed binnen: 1-1.

Ruinerwold rook bloed en drukte door. Ook WKE'16 kreeg kansen op een hernieuwde voorsprong, maar dit kwam er niet van. Na 70 minuten spelen stond het namelijk 2-1. Een schot van Herskamp werd niet lekker verwerkt door doelman Kok. Via de binnenkant van de paal en een scrimmage, bleef de bal op de doellijn liggen. Kleene kwam vervolgens op het juiste moment aanstormen om de voorsprong op het scorebord te zetten.

Na de 2-1 was er bij WKE'16 van een fatsoenlijke organisatie geen sprake meer. Waar Ruinerwold in de eerste helft teveel ruimte weggaf, hield WKE'16 na de achterstand open huis. Ruinerwold combineerde veelvuldig diep op de helft van de Emmenaren en de 3-1 kon niet uitblijven. In de 80e was het dan ook raak. Kleene gaf een mooie voorzet op Hogenhorst, welke de bal schitterend tegendraads binnenkopte. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk gespeeld.

In de 89e minuut maakte Ruinerwold ook nog de 4-1, wat eveneens een schitterend doelpunt betrof. Uit een mooie combinatie kreeg Herskamp de bal, waarna hij Kleene bediende met een steekpass. Kleene schoot de bal vervolgens keurig langs Kok. Vlak na de 4-1 stond het toch snel weer 4-2. Hindriks vuurde vanaf dertig meter op het doel, waarna de bal op de binnenkant van de paal belandde. Het was vervolgens aan Poelman om de bal simpel binnen te tikken.

Heel even leek het nog spannend te worden, maar WKE'16 wist de 4-3 uiteindelijk niet te maken. Zodoende kon Ruinerwold na 93 minuten terugkijken op een prima tweede helft. Het staat met deze overwinning mooi in de middenmoot en kan zich richten op aansluiting in de subtop. Volgende week kan Ruinerwold dit waarmaken door te winnen bij CEC. De ploeg uit Emmer-Compascuum verloor tot zover alle 4 competitieduels, waardoor Ruinerwold voor niet minder dan drie punten zal afreizen. Benieuwd hoe de laatste editie CEC – Ruinerwold verliep? Alstublieft: http://www.weblog-dewolden.nl/serendipity/index.php?/archives/4134-Ruinerwold-pakt-punt-in-legendarische-wedstrijd.html.

Tot zondag!