Verslag SVV'04 1 - Ruinerwold 1

SVV’04 en Ruinerwold komen niet tot scoren

Op een koude, maar gelukkig zonnige, middag mocht Ruinerwold het opnemen tegen SVV’04. In het verleden waren de clubs in de onderlinge ontmoetingen vaak aan elkaar gewaagd en dat zou ditmaal niet anders zijn.

De binnenkomst bij SVV’04 verliep niet helemaal lekker. Ondergetekende verslaggever dacht dat SVV’04 ooit een profclub was, maar dit bleek nieuws te zijn voor de gastheren. Niet veel later complimenteerde Eddy de Wit de bestuursleden met het aankomende 115-jarige bestaan van de club. Een club van vóór de Eerste Wereldoorlog, helemaal uit 1904. Dat is uniek, aldus Eddy. Enigszins verbouwereerd werd Eddy vervolgens bijgepraat over het ontstaan van de club in 2004.

SVV’04 is dus nog een jonge club, met een schitterende accommodatie. Helaas werd dit zondag niet aangevuld met het meest oogstrelende voetbal. Beide ploegen werkten heel hard, maar hadden grote moeite om kansen te creëren. In de eerste helft was Brinkman het dichtst bij een doelpunt. Zijn kopbal kwam helaas recht op doelman Wesseling terecht. Ook SVV’04 was af en toe gevaarlijk, maar de voorzetten vanaf de flanken vonden geen afmaker voor het doel. Een smet voor Ruinerwold was het uitvallen van Brinkman. Na een harde overtreding moest hij met knieklachten het veld verlaten.

In de tweede helft probeerden beide ploegen wel een openingstreffer te maken, maar bleken vooral goed in het tegenhouden. De defensie van zowel SVV’04 als Ruinerwold stond solide en de kansen waren opnieuw spaarzaam. Loof verscheen een keer gevaarlijk voor het doel en SVV’04 produceerde enkele ongevaarlijke schoten. Een typische ‘0-0 wedstrijd’ bleek in de maak, wat ook door de nodige wissels niet kon worden voorkomen. Scheidsrechter Louwes vond het na 93 minuten spelen wel mooi geweest. Ook hij moet de indruk hebben gehad dat een puntendeling een goede weerspiegeling van het spelbeeld was.

Na de wedstrijd bleef het lang gezellig, hoewel enkele bestuursleden van SVV’04 slecht te spreken waren over de absentie van Sarino en Henrico de Vries. Laten we hopen dat de tweeling een goede verklaring voor hun afwezigheid heeft en dat ze dit in februari 2019 in het thuisduel goedmaken.

Aankomende zondag speelt Ruinerwold thuis tegen koploper Ter Apel’96. Natuurlijk zijn we benieuwd uit welke eeuw die ‘96’ stamt, hetgeen Eddy zich zondag over mag buigen.

Tot zondag!