Voetbal Vereniging Ruinerwold

Verslag Ruinerwold 1 - Fc Ter Apel '96 1

Ruinerwold pakt punt tegen koploper Ter Apel'96
 
Na het gelijke spel bij SVV'04 trof Ruinerwold vanmiddag een favoriet voor het kampioenschap. Het nog ongeslagen Ter Apel'96 kwam op bezoek, wat Ruinerwold de mogelijkheid gaf om te stunten.
 
Het tweede van Ruinerwold gaf in ieder geval het goede voorbeeld. Het zette thuis Emmeloord 3 met 1-0 aan de kant. Hoewel Kees van Dijk geen geweldige openingsfase kende, herstelde hij zich goed. Op basis van dit herstel mocht hij ook vanmiddag nog even invallen bij het eerste elftal. Zoals je mag verwachten scoorde Marcus Koetsier de enige treffer en verdeelde Reinout Stevens het spel als vanouds.
 
Om 14.00 uur startte Ruinerwold overtuigend met haar missie om Ter Apel'96 te verslaan. Het eerste kwartier was sterk, hoewel Ruinerwold niet tot scoren kwam. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam ook Ter Apel'96 in haar spel. De jeugdige ploeg combineerde af en toe aardig, maar werd eveneens niet heel gevaarlijk. Het leek erop dat beide ploegen zonder doelpunten aan de thee gingen, maar niets bleek minder waar. In de 39e minuut leverde aanvoerder Jalving de bal in bij De Boer. Die nam de bal goed aan en schoot fraai van 20 meter in de kruising: 1-0.
 
Ruinerwold dacht met een voorsprong de rust in te gaan, maar Ter Apel'96 kwam drie minuten later op schitterende wijze op gelijke hoogte. Egbers schoot uit een vrije trap, zoals Roberto Carlos in zijn beste tijd, keihard raak: 1-1. Toch een domper voor Ruinerwold, hoewel het terug kon kijken op een prima eerste helft. Nadat het vorig jaar in dezelfde periode thuis van koploper Valthermond won, wist het dat een soortgelijke stunt mogelijk was.
 
In de tweede helft kreeg Ruinerwold daar dan ook de mogelijkheden voor. Kleene kreeg een paar flinke kansen, maar had het vizier niet op scherp staan. Ook Ter Apel'96 werd gevaarlijk, maar onder andere Heeres maakte het doelman Knol niet lastig genoeg. Ruinerwold kon het tempo van Ter Apel'96 lange tijd goed bijbenen, maar richting het laatste kwartier vloeiden de krachten weg. Dit was dan ook de fase waarin Ter Apel'96 alsnog de overwinning had kunnen pakken. Mede dankzij een uitstekend optreden van Knol kwam Ter Apel'96 echter niet meer tot scoren.
 
Na 93 minuten strijd en prima voetbal moest Ter Apel'96 het tweede puntverlies van de competitie slikken. Voor Ruinerwold betekende het punt een resultaat waar het vooraf zeker voor getekend had. Het gelijke spel hielp tevens het Ruinen van Johnny Wassenaar in haar titelrace. Daarbij had het wel geholpen als Ruinen van nummer laatst Sleen had gewonnen, wat helaas niet zo mocht zijn.
 
Aankomende zondag wacht Ruinerwold opnieuw een topper. Het speelt dan tegen de nummer 2 van de ranglijst, EMMS. Wederom een interessante wedstrijd, zo besefte ook Bert de Boer na de wedstrijd: 'Volgende week spelen we thuis tegen EMMS, dan moeten we weer aan de bak'. Helaas volgt na een thuiswedstrijd meestal een uitwedstrijd. Dat is komende zondag niet anders. Om 12.15 uur vertrekt de bus naar Slagharen. Tot dan!
 

 
 

  Terug
Deel dit met anderen