Clubman Gerard Kooiker overleden.

Afgelopen weekend ontvingen wij het bericht dat Gerard Kooiker op 63-jarige leeftijd is overleden.
Vorig najaar kreeg Gerard het nare bericht dat bij hem kanker was geconstateerd en dat vooruitzichten slecht waren. Ondanks deze enorme dreun, wist hij zich toch weer op te richten en bleef hij sportief actief en liet zich geregeld zien langs de velden. Met een duidelijke mening en visie over het getoonde spel, was hij enthousiast toeschouwer bij de wedstrijden.

Gerard laat een grote leegte achter als zeer betrokken lid bij de club. Hij was eerst lang actief als voetballer en onderdeel van het 1e elftal. Later was hij ook actief binnen de zaalvoetbal en als vrijwilliger heeft hij vele taken en functies vervuld. Zowel binnen de jeugd als senioren is hij leider geweest van diverse teams en fungeerde geregeld in de rol van scheidsrechter. Ook was hij altijd bereid om in te vallen daar waar het nodig was. Later heeft hij zich bezig gehouden op voetbaltechnisch gebied binnen de vereniging en zelfs tot vorig jaar werd een beroep op hem gedaan als wedstrijdsecretaris. Zo bleef hij continu betrokken bij het spel wat hem zo bekoorde.
Als voetballer was hij zeer gedreven en liet zich op het veld graag gelden. Daarin zocht hij zeker grenzen op, want hij wilde ten koste van alles winnen. Een zeer gepassioneerd sportman. Als supporter was hij meelevend maar ook realistisch, iets meer berustend in het resultaat dan als hij zelf speelde.
Met het overlijden van Gerard verliest Ruinerwold een echte clubman en betrokken lid. Het bestuur van de vereniging wenst Jennie, Leonie, Colin en Chiel en familie heel veel sterkte toe.