Het COVID-19 virus, en de maatregelen die hierbij horen

Update: 28 november 2021

VVR Coronaprotocol
Voor alles geldt: Gezond verstand gebruiken staat voorop!
Als basis gebruiken we bij VVR het protocol verantwoord sporten van NOC NSF.
Update: 28 november 2021, 5:00 uur

Algemene regels:
• Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38 graden).
• Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen!
• Personen van 18 jaar en ouder houden onderling 1,5 m afstand, ook tov jongeren vanaf 13 jaar.
• Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na een bezoek aan VVR.
• Hoest/nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
• Vermijd het aanraken van je gezicht.
• Vermijd drukte.
• Schud geen handen.
• Spelers/speelsters nemen een eigen bidon mee naar training/wedstrijd.

Accommodatie VVR:
• Voor alle binnen- en buitensportsportaccommodaties geldt een sluitingstijd tussen 17.00 en 05.00 uur
• De kantine/terras mag open tussen 05:00 en 17:00 uur. (vaste zitplaats en vanaf 18 jaar met coronatoegangsbewijs)
• Alle kleedkamers en douches van de accommodatie mogen gebruikt worden.
(vanaf 18 jaar met coronatoegangsbewijs)
• Afhalen eten/drinken is toegestaan zonder coronatoegangsbewijs, maar met mondkapje.
• Ophalen/brengen bij hek ijsbaan.
• Sporters die klaar zijn met wedstrijden/trainen moeten zo snel mogelijk het sportpark verlaten.

Wedstrijden:
• Wedstrijden voor alle sporters zijn toegestaan, maar alleen tussen 05:00 en 17:00 uur.
Trainingen:
• Trainingen voor alle sporters zijn toegestaan, maar alleen tussen 05:00 en 17:00 uur.
• Tijdens het sporten hoeven sporters geen 1,5 m afstand te houden.
• Sporters vanaf 18 jaar mogen met maximaal 50 personen samen sporten.

Zaalvoetbal:
• Sporten in binnenruimte is toegestaan, maar alleen tussen 05:00 en 17:00 uur. (vanaf 18 jaar met coronatoegangsbewijs)

Toeschouwers/supporters:
• Bij trainingen/wedstrijden mag binnen en buiten geen publiek aanwezig zijn.
Wat te doen bij een positieve test in een team:
• Ouders/speler lichten de trainer/leider in. Doorgeven GGD aanbevelingen!
• Trainer/leider lichten de coördinator/(jeugd)bestuur in. Ook doorgeven in app-groep hoofdbestuur/jeugdbestuur.
• Speler moet voorschriften GGD volgen mbt quarantaine/sporten.
• Betreffende team mag 7 dagen lang niet trainen gerekend vanaf de laatste gezamenlijke training (indien de betreffende persoon aanwezig was). Om zodoende geen onderdeel te zijn van een eventuele verspreiding.

Henk de Brouwer (06-51110730), Coördinator Corona VVR

Coronaprotocol NOC NSF