Coronaprotocol en trainingstijden / veldindelingen m.b.t de trainingen.

VVR Coronaprotocol Update 16-03-2021

Voor alles geldt: Gezond verstand gebruiken staat voorop!
Als basis gebruiken we bij VVR het protocol verantwoord sporten van NOC NSF.
Update: 16 maart 2021
Algemene regels:
• Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts (vanaf 38 graden).
• Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen!
• Ben je 18 jaar of ouder, dan moet je tot iedereen behalve tot kinderen t/m 12 jaar een afstand bewaren van minimaal 1,5 m. En behalve kinderen t/m 12 jaar mag niemand dichter dan 1,5 meter bij jou komen.
• Ben je ouder dan 12 en jonger dan 18, dan hoef je geen afstand te houden tot iedereen jonger dan 18 jaar, maar wel minstens 1,5 m tot personen van 18 jaar en ouder. Deze laatste groep (18 jaar en ouder) mag ook niet dichter dan 1,5 meter bij jou komen.
• Ben je jonger dan 13 jaar? Dan hoef je tot niemand afstand te houden. En iedereen mag dichter dan 1,5 m bij jou komen.
• Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na een bezoek aan VVR.
• Hoest/nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
• Vermijd het aanraken van je gezicht.
• Vermijd drukte
• Schud geen handen.

Accommodatie VVR:
• De kantine is gesloten.
• Alle kleedkamers en douches van de accommodatie zijn gesloten.

Wedstrijden:
  • • Geen wedstrijden/competitie voor alle amateurvoetbalteams.

Trainingen:
• Sporters t/m 26 jaar mogen onderling trainingswedstrijden spelen bij eigen club.
• Spelers/speelsters nemen een eigen bidon mee naar training/wedstrijd.
• Tijdens het sporten mag iedereen t/m 26 jaar binnen 1,5 meter van elkaar komen.
• Aangepaste trainingen voor 27 jaar en ouder. Trainen mag in groepjes van 4 personen op 1,5 meter afstand, maximaal 30 personen. Meerdere groepjes mag, mits deze groepjes duidelijk apart blijven.
Graag in overleg met corona coördinator ivm beschikbaarheid velden door avondklok.
• Sporters die klaar zijn met trainen moeten zo snel mogelijk het sportpark verlaten.
• Zolang de avondklok geldt, moeten alle trainingen uiterlijk 20:45 eindigen.

Zaalvoetbal:
• Sporten in binnenruimte is niet toegestaan.

Toeschouwers/supporters:
• Bij trainingen/wedstrijden mag geen publiek aanwezig zijn.

Wat te doen bij een positieve test in een team:
• Ouders/speler lichten de trainer/leider in. Doorgeven GGD aanbevelingen.
• Trainer/leider lichten de coördinator/(jeugd)bestuur in. Ook doorgeven in app-groep hoofdbestuur/jeugdbestuur.
• Speler moet voorschriften GGD volgen mbt quarantaine/sporten.
• Betreffende team mag 10 dagen lang niet trainen gerekend vanaf de laatste gezamenlijke training (indien de betreffende persoon aanwezig was). Om zodoende geen onderdeel te zijn van een eventuele verspreiding.

Henk de Brouwer (06-51110730), Coördinator Corona VVR

Protocol-verantwoord-sporten-v160321-v2.pdf (nocnsf.nl)

Hier vind je meer info over de trainingstijden en de indeling van de trainingsvelden.