Voetbal Vereniging Ruinerwold

Verslag Ruinerwold 1 - Schoonebeek 1

Ruinerwold boekt wederom progressie tegen Schoonebeek
Op een stralende zondagmiddag mocht Ruinerwold het seizoen in eigen huis aftrappen tegen Schoonebeek. Een leuk voetballend team, met lelijke shirts. En veel inzet. Sterker nog, Schoonebeek is naar verluid een titelkandidaat. De mannen van Johnny Wassenaar beseften dan ook dat ze dezelfde wedstrijdmentaliteit moesten tonen als een week eerder tegen Ruinen. 
 
Een goede voorbereiding is natuurlijk het halve werk. Dit beseften de mannen van de keet zich dan ook als geen ander. Een avondje bier drinken bij de korfbal werd zaterdagavond abrupt onderbroken, omdat er nu eenmaal een ‘Financiële vergadering’ op het programma stond. Het ene agendapunt was nog zwaarder dan de ander, maar gelukkig bleek uiteindelijk dat er geen curator aan te pas hoeft te komen. Daar werd vervolgens nog een bescheiden biertje op gedronken.
 
Deze serieuze voorbereiding werd zondagmiddag een goed vervolg gegeven. In de openingsfase van de wedstrijd werden Ruinerwold en Schoonebeek beide één keer gevaarlijk. Het schot van Nijmeijer namens Ruinerwold miste echter precisie. Na een klein half uur kwam Ruinerwold ongelukkig op achterstand. Een handsbal van Heins werd door Harm Jan Drost naar de stip verwezen: 0-1 via Katuin. Gescoord werd er voor rust niet meer, dus moest Ruinerwold in de tweede helft maar in de achtervolging.
 
Ruinerwold ging dan ook in de achtervolging, en hoe. 5 minuten na rust maakte de defensie van Schoonebeek een handsbal binnen de zestien, welke identiek was aan die van Heins in de eerste helft. De woorden van de trainer van Schoonebeek beoordelend, was deze hier niet heel erg blij mee. Tim Hogenhorst nam plaats achter de bal en schoot beheerst raak: 1-1. Amper een paar minuten later vond een voorzet van Bert de Boer z’n weg naar Loof, die vervolgens prima binnenschoot in de korte hoek: 2-1. Ruinerwold op rozen.
 
Toch mocht Ruinerwold niet lang genieten van de voorsprong. Na een uur spelen kopte Huser schitterend raak: 2-2. In het resterende half uur was vooral het publiek winnaar. Zowel Schoonebeek als Ruinerwold ging voor de overwinning. Ruinerwold wisselde 3 keer en Knipmeijer moest de doorslag geven als vierde wissel. Drost liet zich echter niet kisten en verwees Knipmeijer weer naar de bank. Roy kan overigens wel terugkijken op een prima warming up.
 
De climax voor Ruinerwold had ‘m in de aller- allerlaatste seconde moeten zitten. Invaller Ruben Buld kreeg de kans van z’n leven, maar schoot de bal vanuit een lastige stuit op de lat. Het sportpark en dakterras kraakte op z’n voegen en Schoonebeek slaakte een zucht van verlichting. Buld had het doelpunt zeker verdiend, maar dat was gezien het wedstrijdbeeld niet helemaal terecht geweest. Een gelijkspel was dan ook een prima afspiegeling van de wedstrijd.
 
Wie ook kon terugblikken op een puike wedstrijd, was Sander Nijmeijer. Hij pakte de vlag op en deed z’n werk als Thijs Rozeboom in z’n beste jaren. Van Schoonebeek kreeg hij ook nog de nodige opbouwende kritiek, die hij met dank in ontvangst nam. Het is niet bekend of hij ingaat op het voorstel om naar Specsavers te gaan, maar daar is Nijmeijer natuurlijk ook eigen baas over.
 
Na de wedstrijd werd er gezellig nog wat gedronken. Ook Kane en Jos, eveneens mannen die niet vies zijn van een vergadering, waren te spreken over de prestaties en overwegen officieel in te stappen. Dat laatste zal sowieso zondag in de bus gebeuren en van daaruit kijken ze verder. Tot slot wist Johnny de merchandise van Ruinerwold ook nog eens aan de man te brengen, waardoor de harde kern langzaam een roodgekleurde formatie begint te worden.
 
Conclusie: het was een prima zondag. 
 

  Terug
Deel dit met anderen