Voetbal Vereniging Ruinerwold

Verslag DSC ‘65 1 - Ruinerwold 1

Ruinerwold komt op stoom in Dalerveen.
 
Na het prima gelijke spel thuis tegen Schoonbeek was Ruinerwold zondag vastberaden om door te pakken: winnen van DSC ‘65.
 
Om 12.15 uur vertrok een afgeladen bus, met mondkapjes, naar Dalerveen. De verdeling in de bus was perfect in balans: 50 procent selectie, 50 procent harde kern. Dit was niet het enige goede teken, want de voorafgaande vrijdag was helemaal een goed voorbeeld van teambuilding. Op een speciaal georganiseerde teamavond ging de selectie het hele dorp door en bij iedere kroeg werd een spelvorm voltooid. Zo moesten er rebussen worden opgelost en werden oude foto’s met clubhelden tevoorschijn getoverd. Het viel niet altijd mee, hoewel er gelukkig enkele zekerheidjes bij waren. Zo liet Loof optekenen: ‘Ik herken er geen één, maar nummer 5 is 100% zeker Jeroen Wind.’ Dat het hier ging om Jan Feije Zwiers (zie foto) zijn we gelukkig inmiddels alweer vergeten.
 
De sfeer zat er dus goed in en om 14.00 uur werd er afgetrapt in Dalevereen dat, ondanks de slechts 367 geregistreerde inwoners, beschikt over een schitterend sportpark. De start van de wedstrijd was voor Ruinerwold niet prima, maar simpelweg perfect. Brian Heins kreeg de beschikking over een vrije trap vanaf 20 meter en schoot deze kiezelhard via de binnenkant van de paal in de kruising: 0-1. Ruinerwold hoopte direct door te pakken, maar dit viel toch tegen. DSC ‘65 herpakte zich en maakte na een klein kwartier spelen dan ook gelijk. De Zoete kopte een voorzet schitterend diagonaal binnen: 1-1.
 
Na de 1-1 nam DSC ‘65 het initiatief over. Echt gevaarlijk werd de thuisploeg alleen niet, waardoor Ruinerwold prima stand hield. Sterker nog, enkele minuten voor rust kwam Ruinerwold op een 1-2 voorsprong. Nijmeijer schoot de bal vanaf puntje zestien via een tegenstander onhoudbaar binnen en zo mocht Ruinerwold met een lekker gevoel de rust in. Kane en Jos zagen dat het goed was en tankten even bij in café De Boerhoorn.
 
In de tweede helft moest Ruinerwold direct aan de bak, want DSC ‘65 bepaalde het spel. Hoewel het veldspel van de thuisploeg best aardig was, werd het niet heel gevaarlijk. Ruinerwold was daarentegen wel gevaarlijk in de omschakeling, maar onder andere Tim Hogenhorst wist een grote kans niet om te zetten in een doelpunt. Dit kostte laatstgenoemde tevens zijn enkel, waardoor Kees van Dijk voor hem in de ploeg kwam. Niet veel later kwam Knipmeijer voor De Boer in de ploeg, wat Ruinerwold extra snelheid in de voorhoede gaf. Ruinerwold voelde dat de overwinning erin zat en de harde kern van Ruinerwold liet nadrukkelijk van zich horen, wat duidelijk voor extra spirit in de ploeg zorgde.
 
Waar DSC ‘65 nog fel geloofde in een gelijkspel, besliste Ruinerwold de wedstrijd in de 80e minuut. Doelman Schiphorst Haalweide, die al niet bepaald zijn beste dag had, schoot de bal zomaar voor de voeten van Knipmeijer, die beheerst afrondde: 1-3. DSC ‘65 begon hierna meer risico te nemen en Ruinerwold kreeg tal van mogelijkheden om de score uit te breiden. Dit gebeurde dan ook niet veel later, toen na een mooie voorzet van Loof bij de tweede paal Nijmeijer de 1-4 binnenschoot. Ruinerwold verzuimde daarna de score verder uit te breiden, maar daar maalde niemand meer om.
 
Na de wedstrijd ging de hele selectie naar de overkant van de straat om in De Boerhoorn nog even een uurtje gezellig na te zitten. De harde kern zorgde voor de juiste muziek, waardoor er ook in de derde helft goed werd gepresteerd. DSC ‘65 heeft het overigens uitstekend voor elkaar dat het in zo’n gezellige kroeg kan nazitten. Daar kunnen menig andere 4e en 3e klassers jaloers op zijn.
 
Om 17.00 uur werd de bus aangetrapt en werd er nog gezellig nagepraat in ‘t Wold. Ook werd daar alvast vooruitgeblikt, want aanstaande dinsdag speelt Ruinerwold thuis tegen IJhorst een oefenwedstrijd, om 19.45 uur.
 
Tot dan!
 

  Terug
Deel dit met anderen