Voetbal Vereniging Ruinerwold

Verslag Ruinerwold 1 - VIOS 1

Ruinerwold in eigen huis niet langs VIOS
 
Zelden was het decor zo spookachtig bij een duel van het eerste elftal als zondag tegen VIOS. Geen toeschouwers, dus weinig beleving en daardoor een gebrekkig ‘zondagmiddag voetbalmiddag’ gevoel. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van clubman Jo Doggen. Met de VVR vlag halfstok werd om 14.01 uur uur afgetrapt.
 
Ruinerwold mocht de handen dichtknijpen dat er toch een paar honderd supporters meekeken. In plaats van 0. Initiatiefnemer Ronald Buld (Multie Buldtie) zorgde namelijk voor een professionele livestream op YouTube. Om het allemaal ook nog eens vanuit het juiste perspectief in beeld te krijgen, stelde Robert Westenbrink (Verbouwbedrijf Westenbrink) een overdekte steiger beschikbaar. Petje af.
 
Helaas voor de kijkbuiskijkers waren zowel de kansen als goed voetbal spaarzaam in de eerste helft. VIOS zakte in en loerde op de counter. Ruinerwold probeerde het spel wel te maken maar speelde stroef. Uiteindelijk was een kopbal van Knipmeijer na een half uur spelen het beste moment. Zijn inzet belandde op de paal. VIOS kon tevreden zijn dat het zonder veel moeite overeind bleef en met een brilstand kon men aan de thee.
 
Een bakkie verder werd het spel er niet veel beter op. Er werd hard gewerkt, maar het gogme ontbrak aan beide kanten. Nijmeijer moest al snel, na een adequate analyse van debutant-verzorgster Tamara Moes, het veld geblesseerd verlaten. Voor hem kwam Van Dijk in de ploeg. Toen er een kwartier voor tijd nog steeds geen Ruinerwolds doelpunt op het scorebord stond, kwamen ook Van Berkum en Buld in de ploeg. Van Berkum heeft de afgelopen tijd bewezen op alle fronten uit de voeten te kunnen. Ruinerwold 2, Ruinerwold ZA 1, Ruinerwold 1, nachtpoker; allemaal geen probleem.
 
Dat Van Berkum van invloed zou zijn, kon dan ook niet uitblijven. 10 minuten voor tijd werd hij gevaarlijk in de 16, waarna de tegenstander geen andere uitweg zag dan Van Berkum omver te trekken: strafschop. Een uitgelezen mogelijkheid voor Ruinerwold om een moeizame wedstrijd om te zetten in een ‘3-punten-en-snel-weer-vergeten-wedstrijd’. De klus werd aan Knipmeijer uitbesteed. Waar Roy vol vertrouwen oogde, vond zijn inzet toch niet het net. Via de binnenkant paal belandde de bal in de handen van doelman Nijenbanning.
 
Ruinerwold besefte dat het nu wel heel moeilijk ging worden. Het miste dan toch ook duidelijk De Harde Kern, die gelukkig wel trouw vanuit de nabijgelegen keten de verrichtingen volgde. De steun op afstand bleek uiteindelijk toch niet genoeg voor 3 punten. Brand wist namelijk de laatste mogelijkheid van de wedstrijd niet te verzilveren. Zijn vrije schietkans binnen de 16 verdween ver naast het doel. VIOS maakte op haar beurt weinig haast. Dat de ploeg een week eerder nog 4 keer scoorde tegen Wacker is nagenoeg niet te geloven, aangezien doelman Fijnheer namens Ruinerwold heel weinig in actie hoefde te komen. VIOS moet overigens gelijksoortige gedachten over Ruinerwold hebben gehad.
 
Na 93 minuten vond de uitstekend leidende scheidsrechter Swart het genoeg geweest. Hij besefte dat er, ook al liet hij nog een half uur doorspelen, niet meer gescoord zou worden. Zo verdeelden Ruinerwold en VIOS de punten, waar beide ploegen niet heel veel mee opschieten. Lichtpuntje voor Ruinerwold was in ieder geval de solide defensie. Tegen Balkbrug komt de rest van de machine ongetwijfeld ook weer op gang.
 
PS. De beelden gemist? Geen probleem, kijk het hier nog eens terug: https://youtu.be/aakQHxvnwG0
 
 

  Terug
Deel dit met anderen