Voetbal Vereniging Ruinerwold

Ruinerwold 1 verliest in nuttige oefenwedstrijd van Olyphia.


 
Na twee goede trainingen en een geweldige seizoensopening met de hele club op de zaterdag, stond zondag de eerste echte krachtmeting op het programma. Derdeklasser Olyphia uit Noordwolde is een oude bekende waar vooral in de tweede klasse regelmatig tegen werd gespeeld. Beide teams hebben in de afgelopen jaren aardig wat personele wijzigingen gehad, dus het werd hoog tijd voor een sportief weerzien.
 
In de openingsfase ontliepen beide ploegen elkaar weinig. Olyphia kreeg de grootste kansen, maar er was een penalty voor nodig om de score te openen. Frank Jansen gleed namens Ruinerwold wat ongelukkig in waarna de bal op de stip ging. Twan Wiegman schoof de bal beheerst langs Fijnheer, waardoor Olyphia de leiding nam: 0-1. Ruinerwold kreeg in de eerste helft vooral in de persoon van Jacco Huisman een paar aardige mogelijkheden, maar deze werden niet verzilverd. Olyphia maakte vlak voor rust ook nog 0-2 en kon het meest tevreden aan de thee.
 
De brede selectie van Ruinerwold dwong trainer Wassenaar tot de nodige wissels in de tweede helft, wat een goed teken is. Dat Olyphia al bijna twee maanden in voorbereiding is en Ruinerwold één week, was over de gehele wedstrijd te zien, maar de tweede helft kende van beide teams goede momenten. Olyphia toonde zich uiteindelijk het effectiefst, via een drietal snelle aanvallers. Het prikte nog drie keer raak, waar Ruinerwold vooral tot kleinere mogelijkheden kwam.
 
Na 90 minuten en een 0-5 uitslag mocht Olyphia de vriendschappelijke punten mee naar Noordwolde nemen. En zoals het Olyphia van oudsher siert, bleef het nog een tijd hangen in de kantine van Ruinerwold. 
 
Ruinerwold speelt komende vrijdag mogelijk een oefenwedstrijd.
 
We houden je op de hoogte!
 

  Terug
Deel dit met anderen