Verslag Ruinerwold 1 - Donkerbroek 1

Ruinerwold maakte zich zondag op voor een bezoek van de hekkensluiter. Donkerbroek wist dit seizoen nog geen overwinning bij te schrijven en Ruinerwold won eerder dit seizoen met maar liefst 6-2 in Donkerbroek.

Nadat het tweede 's ochtends het goede voorbeeld gaf met een 6-0 overwinning, mocht het eerste natuurlijk niet achterblijven. Om 14.00 uur rolde de bal voor het eerst en na 14 minuten opende Ruinerwold de score. Een corner kwam uit de kluts bij Sem Hogenhorst terecht, die alert binnentikte: 1-0. Ruinerwold was vastbesloten om door te drukken, maar dit viel tegen. Na 19 minuten spelen kreeg Klooster ineens vrije doorgang en schoof de 1-1 langs Fijnheer.

Na een ruim half uur spelen misschien wel het belangrijkste moment van de wedstrijd. Na een mooie actie schoot Jacco Huisman de bal op het doel, waar verdediger Veldkamp met de hand blokkeerde: rode kaart en een penalty. Huisman sloeg de adviezen van Loof en Tabak in de wind, nam de strafschop zelf, maar doelman Van de Belt redde fraai. Donkerbroek leefde nog, maar Ruinerwold had in ieder geval een uur de tijd om Donkerbroek kapot te spelen. Met een 1-1 stand werd er gerust.

De toeschouwers hadden amper de koffie of pils achter de kiezen toen Ruinerwold de 2-1 maakte. Bert de Boer schoot een afgeslagen bal achter Van de Belt. Nu moest het toch wel over en sluiten zijn met Donkerbroek. Niets bleek minder waar, want na een uur spelen profiteerde Jorn Drenth van een foutje in de verdediging van Ruinerwold en schoof de 2-2 binnen.

Deze domper bleek tegelijkertijd het startsein voor een rood-witte storm. Heins maakte namelijk al snel de 3-2 en daarna ging het hard. Heins maakte vlot daarna ook de 4-2 en de 5-2 van Nijmeijer - na een fraaie rush van Buld - betekende dat Ruinerwold nog even aan het doelsaldo kon gaan werken. Opnieuw Nijmeijer en afsluitend Kevin Loof bepaalden de eindstand op 7-2.

Eind goed al goed en in de derde helft zou het alleen nog maar beter worden. Niemand minder dan Mike Versteeg zette de kantine op z'n kop, waarbij het extra mooi was dat heel Donkerbroek tot het einde in de kantine (en op de tafels) bleef.

Aankomende donderdag 7 april trapt Ruinerwold om 19.30 uur af in Makkinga voor een belangrijk inhaalduel tegen Sportclub Makkinga. Tot donderdag!