Voetbal Vereniging Ruinerwold

Verslag Makkinga 1 - Ruinerwold 1

In weinig fraaie weersomstandigheden en met de zwemdiploma op zak mocht Ruinerwold vanavond op bezoek bij Sportclub Makkinga. En wie buienradar.nl goed in de gaten had gehouden wist genoeg: het gaat ook niet opklaren. Alleen een driepunter kon het avondje Makkinga dus de moeite waard maken. 
 
Ruinerwold was niet direct compleet want Imre Gol kwam later in verband met werk. Met een gezonde dosis gang op de ketting wist Gol halverwege de eerste helft het sportpark te bereiken. In Kraggenburg. Een telefoontje met broer Lard Gol verder - 'Nee, we voetballen echt in Makkinga' - zat er niks anders op dan de navigatie opnieuw aan te slingeren en koers te zetten naar Makkinga. Gelukkig kwam Imre zodoende alsnog vóór de tweede helft aan in Makkinga. Zonder tas. Maar ook hierdoor liet Gol zich niet uit het veld slaan en met geleende schoenen werd gewoon plaatsgenomen op de bank. 
 
Ruinerwold vocht zich al snel in het duel en kwam na tien minuten spelen op voorsprong. Loof gaf een voorzet of schot welke door Nijmeijer tot doelpunt werd gepromoveerd: 0-1. Ruinerwold bleef de betere ploeg, maar wist voor de rust de score niet uit te breiden. Grote kansen voor Makkinga kwamen er ook niet, waardoor Ruinerwold met een terechte maar minimale marge aan de thee mocht. 
 
De tweede helft zag het koukleumende publiek een soortgelijke wedstrijd. Imre Gol viel welverdiend in, waarna het duel al snel werd beslist. In de 70e minuut werd Nijmeijer de diepte in gestuurd en hield het hoofd koel. Met zijn tweede van de avond zette hij de 0-2 op het scorebord, waarmee ook de hoop van Makkinga verloren ging. Invaller Wagenaar hielp de balans in stand houden het laatste kwartier en Ruinerwold kwam niet meer in de problemen. De defensie van Ruinerwold hield zelfs dermate goed stand dat de vlag van de uitstekend vlaggende grensrechter Jans ongemerkt enige vrije tijd claimde. Maar ook dat kwam weer goed.
 
En zo werd het voor Ruinerwold een enerverende avond met een teamprestatie op alle fronten. Met deze overwinning stijgt het gelijk twee plekken op de ranglijst en staat het nu vijfde. Zondag speelt het uit tegen VWC, in het welbekende Munnekeburen.
 
Tot dan!
 
 

  Terug
Deel dit met anderen