Verslag Kraggenburg 1 - Ruinerwold 1

Een Paasweekend met twee wedstrijden op het programma. Dat was lang geleden. Op zaterdagavond mocht Ruinerwold beginnen met een uitwedstrijd, om 18.00 uur in Kraggenburg. Niet voor iedereen een handige tijd, maar gelukkig kende Imre Gol de weg door en door. Met Gol voorop in de karavaan kwam de selectie mooi op tijd aan in de polder.

Wie de weg minder goed wist te vinden en wat later kwam, lees: Jelle Wagenaar, miste een denderende start. Binnen vijf minuten stond Ruinerwold namelijk met 0-2 voor. Smid kopte eerst een voorzet van De Boer binnen en even later reageerde Van Berkum alert voor het doel door een rebound binnen te schieten. Dat Kraggenburg even later wat terugdeed via een fraaie treffer Olczyk mocht de pret niet drukken, want binnen no-time stond het alweer 1-3 via Kevin Loof.

Niks aan de hand dus. Maar helaas volgde hierop een kwartiertje dat Ruinerwold graag zo snel mogelijk vergeet. Namens Kraggenburg schoten Olaer, Van de Veer, Olczyk en Hupkes de ene na de andere bal haarscherp achter de ingevallen Fijnheer, waardoor Ruinerwold zowaar met een 5-3 achterstand mocht rusten. Dan smaakt de thee toch anders.

In de tweede helft een minder doelpuntrijk schouwspel, waardoor Kraggenburg ook niet meer in de problemen kwam. Het maakte al snel 6-3 via uitblinker Olczyk, waarna Van Berkum op aangeven van Nijmeijer nog de 6-4 binnenkopte. Een kwartier voor tijd maakte Olczyk zijn vierde van de avond en besliste de eindstand op 7-4. Concluderend zat er niks anders op dan Henk Wijngaard en maandag de rug rechten tegen Zandhuizen.