Voetbal Vereniging Ruinerwold

Verslag Ruinerwold 1 - Zandhuizen 1

48 uur kreeg Ruinerwold de tijd om de domper in Kraggenburg achter zich te laten, om op een stralende Paasmaandag thuis tegen Zandhuizen te spelen. De ploeg van Jonno van Dijk werd in de eerste seizoenshelft zwaarbevochten met 0-1 verslagen, en het bleek ook maandag de huid weer duur te verkopen. 
 
Ruinerwold nam vanaf de eerste minuut het heft in handen en kreeg de betere kansen. Tegelijkertijd wilde het in de afronding niet echt lukken, waardoor doelman Krol nauwelijks in de problemen kwam. Toch kwam Ruinerwold op slag van rust op voorsprong. De Boer werd onderuit gehaald door Krol, en schoot zelf feilloos de penalty binnen: 1-0. Maar Zandhuizen was nog niet verslagen.
 
Ruinerwold begon de tweede helft sterk, maar na tien minuten moest het toch een dreun incasseren. Marcel de Nekker ging de zestien binnen, speelde de bal te ver voor zich uit en zag geen andere optie dan het inzetten van de schwalbe-kaart. En dan kun je af en toe geluk hebben. Scheidsrechter Beens beoordeelde de actie als een overtreding en legde de bal op de stip. De prima keepende Fijnheer was vervolgens kansloos op de penalty van Boers: 1-1. 
 
Wat volgde was een aanvallend Ruinerwold dat tegen een sluw en stug spelend Zandhuizen opnieuw de ban moest breken. Dat viel niet mee. Lange tijd leek het erop dat Zandhuizen een punt over de streep ging trekken, maar diep in blessuretijd kwam daar verandering in. Wagenaar gaf een diepe bal op Ruben Buld, die als een raket richting de achterlijn was vetrokken. Buld controleerde, hield het overzicht en gaf Loof van dichtbij een niet te missen kans: 2-1. 
 
Enorme blijdschap en opluchting aan Ruinerwoldse zijde en doordat bij Zandhuizen de tank al geruime tijd leeg was, wist het niet meer aan te dringen voor een gelijkmaker. In de allerlaatste seconde maakte Loof nog de 3-1 met een vlammend afstandsschot en was het feest compleet. Toch bleek Zandhuizen niet dood en begraven. Het zette de knop om en wist zich volledig te herpakken in de derde helft. 
 
Dat de mannen uit Zandhuizen snappen hoe een feestje werkt, werd namelijk al gauw duidelijk. De reservekeeper - (?) of wisselspeler - had al snel de microfoon gevonden en nam de kantine op sleeptouw. Hij bleek hiermee invulling te geven aan het voorprogramma, want rond 17.00 uur stond de hoofdact gepland: de grensrechter van Zandhuizen. Met onder meer een cover van 'Suspicious Minds' waar Elvis jaloers op zou zijn geweest, zat de sfeer er goed in. Rondom dit optreden waren er nog meerdere sterke gastoptredens, wat allemaal werd gewaardeerd. 
 
En zo kwam het Paasweekend toch nog tot een goed einde en kan Ruinerwold met vertrouwen naar de wedstrijd tegen Havelte toeleven. Deze wordt niet op zondag, maar op zaterdagavond in Havelte gespeeld. De aftrap is om 17.00 uur. 
 
Havelte heeft beloofd er een mooi feestje van te maken in de derde helft, dus ga vooral mee. Tot zaterdag!
Foto's

  Terug
Deel dit met anderen