Voetbal Vereniging Ruinerwold

Verslag Ruinerwold 1 - De Blesse 1

'De dood of de gladiolen'. Na een pittige maar goede voorbereiding moest het in de eerste competitiewedstrijd in eigen huis tegen De Blesse gebeuren.

's Ochtends liet Sander Nijmeijer als debuterend interim-hoofdtrainer van Ruinerwold 3 zien hoe een team gesmeed kan worden. Oudgedienden als Gerwin van der Heide en Henk Donker leken een tweede jeugd te beleven. Nijmeijer, kritisch en veeleisend van nature, kon uiteindelijk leven met een 2-2 gelijkspel.

Het gevoel was dus goed bij Ruinerwold, hoewel het wel even tijd nodig had om in de wedstrijd te groeien. De Blesse kwam namelijk na amper tien minuten spelen op 0-1 door Brend Westerkamp. Ruinerwold liet het antwoord niet lang op zich wachten. Na een dik kwartier spelen belandde een vrije trap van Kevin Loof via de doelman bij Marnix Brand, die alert binnentikte: 1-1.

Ruinerwold dacht door te drukken in de eerste helft, maar moest aan de thee met een gelijkspel. Hoewel het de tweede helft prima begon, kwam opnieuw De Blesse op voorsprong. Yannick Kemerink reageerde goed op een diepe bal en schoof de 1-2 langs doelman Belixe.

De mannen van Johnny Wassenaar richtten zich opnieuw op en na 63 minuten stond het wederom gelijk. Kees van Dijk schoot een afgeslagen bal binnen, wat enige gelijkenissen toonde met de goal van Sneijder tegen Mexico in 2014. Na deze 2-2 besefte Ruinerwold dat het niet genoegen mocht nemen met minder dan drie punten.

Het duurde even, maar uiteindelijk viel de beslissing in de 80e minuut. Kevin Loof werd onderuit gelopen binnen de beruchte lijnen en de bal ging op de stip. Bert de Boer schoot de bal onberispelijk binnen, wat dan weer deed denken aan de penalty tegen RKO van vorig seizoen.

In de slotfase werd het nog even flink spannend, maar tot een gelijkmaker zou De Blesse niet meer komen. Na 93 minuten klonk het verlossende eindsignaal, waardoor Ruinerwold een geweldige start van de competitie kent. De spelers van De Blesse bleven nog een tijdje in Ruinerwold voor de derde helft.  Daar maakte Jessy Arjaans er een goed feestje van, wat tot slot dan weer deed denken aan het goede feestje met Jessy Arjaan van vorig seizoen.

Komende zondag even geen match voor Ruinerwold. Vervolgens speelt het op 9 oktober opnieuw thuis, tegen FC Kraggenburg.

Tot dan!

 
--
Met vriendelijke groet,
 
Chiel Kooiker
 

  Terug
Deel dit met anderen