Verslag Ruinerwold 1 - Balkbrug 1

Op een gure zondagmiddag waarop het kwik vlak boven het vriespunt uitkwam - en de gevoelstemperatuur daaronder bleef - was Ruinerwold weer eens hard toe aan een overwinning. De laatste driepunter dateerde namelijk van 16 oktober en ook gezien de ranglijst zou een overwinning op concurrent Balkbrug zeer welkom zijn.

Dat Ruinerwold er geen gras over liet groeien bleek een understatement. Vanaf de eerste minuut nam het als thuisploeg het initiatief en drong Balkbrug terug. De eerste kansen werden nog niet benut maar na ruim een kwartier spelen was het raak. Jurrian Nijmeijer bleef kalm in de zestien en schoof netjes binnen: 1-0.

Balkbrug kwam er af en toe wel uit, maar Ruinerwold hield de overhand. Een kleine tien minuten voor rust vergrootte het de voorsprong nadat Kevin Loof oog in oog met de doelman koel afrondde. Met een 2-0 voorsprong aan de thee was een heerlijk vooruitzicht voor de mannen van Johnny Wassenaar, maar daar was nog wel het nodige knappe keeperswerk van Jemson Belixe voor nodig. Daarnaast had Loof heel andere plannen en maakte zowaar vlak voor rust ook de 3-0.

Zelden smaakte het bakkie van Jan Klaas Huiskes - tot dusver onduidelijk of het om thee of kwast ging - in de rust zo goed. En wie had verwacht dat Balkbrug in de tweede helft misschien beter in de wedstrijd zou komen, kwam bedrogen uit. Ruinerwold bleef de betere ploeg en in de 55e minuut schoot Fisseha Ghubsa met een droog schot de 4-0 tegen de touwen.

Door een lichtelijk gebrek aan publiek, en een verkleumde motoriek bij de supporters die er wel waren, werd de polonaise nog niet ingezet. Maar dat had normaal gesproken prima gekund nadat Loof in de 65e minuut de 5-0 maakte. Balkbrug moest zowaar even vrezen voor een totale afgang, maar de gasten voetbalden het restant van de wedstrijd goed uit. Het maakte dan ook nog een fraaie 5-1 via Lars Bijker, wat een kleine pleister op de wonden was.

Na 93 koude maar vermakelijke minuten maakte de uitstekend fluitende Boland een einde aan de wedstrijd. Een ruime overwinning dus, waarmee Ruinerwold met veel vertrouwen naar de laatste twee wedstrijden voor de winterstop kan toewerken. Het gaat aankomende zondag op bezoek bij VWC in Munnekeburen, om een week later in eigen huis de eerste seizoenshelft af te sluiten tegen Sportclub Makkinga.