Voetbal Vereniging Ruinerwold

Verslag De Blesse 1 - Ruinerwold 1

๐‘๐ฎ๐ข๐ง๐ž๐ซ๐ฐ๐จ๐ฅ๐ ๐ก๐ž๐ซ๐ฉ๐š๐ค๐ญ ๐ ๐จ๐ž๐๐ž ๐ฏ๐จ๐ซ๐ฆ ๐ข๐ง ๐ƒ๐ž ๐๐ฅ๐ž๐ฌ๐ฌ๐ž
Na het teleurstellende gelijkspel in Kraggenburg moest Ruinerwold vandaag de goede vorm zien te herpakken. Dat zou op voorhand niet gemakkelijk worden, want De Blesse toont zich dit seizoen met veel gelijke spelen en kleine nederlagen een lastige tegenstander.
Ruinerwold was niet helemaal compleet. De hoofdtrainer ontbrak in verband met een wintersport en de KNVB wilde niet meewerken aan een andere datum. Maar wie vreesde voor een stuurloos schip, kent de technische staf niet goed genoeg. Oud-keeper, oud-hoofdtrainer en huidig assistent- en keeperstrainer Martijn Hut nam de honneurs waar.
Zoals verwacht was van een 'Hutje mutje'-voorbereiding ook deze zondag geen enkele sprake. Met een strak strijdplan, een passende hoeveelheid A4-tjes en een vurige speech werden de koppen op scherp gezet. Doordat er ook nog eens veel Ruinerwoldse supporters waren afgereisd, kon er in principe weinig meer fout gaan.
De eerste helft kende dan ook een solide spelend Ruinerwold en na ruim tien minuten kwam het op voorsprong. Stijn Smid stuurde Jurrian Nijmeijer diep, die de rust bewaarde en de 0-1 binnenschoof. Ruinerwold kreeg in de rest van de eerste helft enkele goede kansen, maar de scherpte in de afronding ontbrak. De Blesse hield aardig stand, maar wist geen opgelegde kansen te creëren.
Het eerste kwartier na rust had Ruinerwold het zwaar met De Blesse, dat aandrong. Na deze fase nam Ruinerwold het heft weer in handen en twintig minuten voor tijd viel de belangrijke 0-2. Een indraaiende corner van Kevin Loof kon vlak voor het doel niet meer goed gekeerd worden door een verdediger en verdween in het eigen doel. Een mentale tik voor De Blesse.
De Friese gastheren probeerden vervolgens nog flink aan te dringen en af en toe was het even alle hens aan dek voor het doel van Jemson Belixe. De lange ballen werden door verdediging en doelman afgeslagen, terwijl Ruinerwold loerde op de beslissing in de counter. Deze kwam er in de slotfase. Julian van Bohemen kopte van dichtbij de verlossende 0-3 tegen de touwen.
Even later was het opnieuw raak, dit keer via een mooie aanval. Jurrian Nijmeijer gaf mee op Chiel Kooiker, waarna Julian van Bohemen de voorzet knap binnenschoot: 0-4. In de dying seconds werd het nog 0-5, nadat De Blesse een schot van Habtom Fusseha Ghubsa niet goed verwerkte en daarmee voor de tweede keer over de eigen doellijn schoot.
En zo werd een fraaie 0-5 score neergezet, via een sterke teamprestatie. Johnny kon met een gerust hart de après-ski Hut in, terwijl De Blesse nog een mooi feestje had geregeld. Daarmee werd het een geslaagde zondagmiddag, waardoor Ruinerwold weer in de goede flow zit.
Komende zondag geen competitie-, maar wel een oefenduel. In eigen huis, tegen derdeklasser Oldemarkt.

Tot zondag.

  Terug
Deel dit met anderen