Voetbal Vereniging Ruinerwold

Verslag Ruinerwold 1 - Havelte 1

De derby tegen Havelte, daar werd al even naar uitgekeken. Lekker op de zaterdagavond, Willem Spans op bezoek, De Harde Kern op z'n best, een speciale avond voor de hoofdsponsoren, de eer van Harm Boer op het spel en voor beide ploegen verschillende belangen. Ruinerwold doet mee om de bovenste plekken, Havelte staat toch wel verassend onderin dit seizoen.
 
Heel warm was het zaterdag niet, wat zich ook vertolkte naar het veldspel. Beide ploegen hadden moeite om het spel te maken, hoewel Havelte wel beter voor de dag kwam dan werd verwacht. Na 45 minuten spelen in de eerste helft vielen er vrijwel geen grote kansen te noteren, dus tijd voor de thee.
 
Na de thee een sterker Ruinerwold, dat 'naar de kantine' speelde. Havelte kreeg meer moeite om de bal in de ploeg te houden en Ruinerwold werd wat meer dreigend. Tegelijkertijd tikte de tijd weg en stond er nog altijd 0-0 op het bord. Het kon weleens een moeilijk verhaal worden.
 
Tot zich twintig minuten voor tijd een sleutelmoment voordoet. Kyllian Mones pakt vrij knullig twee gele kaarten kort achter elkaar. Douchen. Het geeft Ruinerwold precies de adem en ruimte op het middenveld waar het naar op zoek was. Ruinerwold wisselt, Wietse Wagenaar, Lard Gol en Julian van Bohemen komen in de ploeg, en beseft dat de overwinning in het verschiet.
 
Nu het kado'tje nog uitpakken, waar het lange tijd niet op leek. Tot de 90e minuut. Uit het niets kwam het sportpark in Ruinerwold tot een zeldzaam grote explosie. Stijn Smid kreeg de bal op pakweg twintig meter van het doel en nam met zijn laatste krachten de Havelte-goalie onder vuur. De bal verdween heerlijk via de binnenkant van de paal in de touwen: 1-0.
 
Ruinerwold gek, De Harde Kern gek, en nu de blessuretijd overleven. De Harde Kern liet hier en daar nog een keurige vuurwerkshow zien, wat vervolgens goed door Eddy de Wit werd gemanaged.
 
Na 95 minuten zat het erop, Ruinerwold boekt weer een belangrijke overwinning. Voor Havelte waren de druiven zuur, het had wel een puntje verdiend. In de kantine werd nog lang gefeest, leverde het barpersoneel fantastisch werk en maakte Willem Spans er een mooi feestje van. Ook eregast en Afrikaan Jesper de Wit zag dat het goed was en medicijnman Harm Boer kan weer lange tijd met de borst vooruit door Havelte lopen. Eind goed, al goed.
 
 

  Terug
Deel dit met anderen