Voetbal Vereniging Ruinerwold

Trainer Johnny Wassenaar en zijn assistent Martijn Hut zijn bezig aan hun laatste seizoen bij de 1e selectie van VVR.

Na vier seizoenen de trainersstaf van Ruinerwold te hebben ingevuld, zijn Johnny Wassenaar en diens trouwe assistent Martijn Hut bezig aan hun laatste seizoen bij de eerste selectie. 
 
Waar dat als een groot nieuwsbericht kan voelen, is het dat tegelijkertijd niet. Johnny heeft namelijk al jaren geleden zijn route bij Ruinerwold duidelijk uitgestippeld en destijds aangegeven zijn trainerspapieren niet te verlengen, omdat Ruinerwold zijn laatste club zou worden. Daarmee beginnen Johnny en Martijn dit seizoen aan de uitdaging in de derde klasse als laatste grote klus. Een nieuwe episode in een tot dusver schitterend en kleurrijk avontuur. Tijd voor een korte terug- en vooruitblik.
 
Na een valse start met corona - geen voetbal, geen gezelligheid; niks voor Johnny en Martijn dus - werd er in 2021/2022 een prima zesde plek in de vierde klasse behaald. Los van de sportieve prestaties is de drive van beide mannen vanaf dag één voelbaar. Bij Johnny soms met een glimlach, soms vanuit intuïtie of met de vuist op tafel: altijd vanuit het uitgesproken doel om Ruinerwold als club weer op de kaart te zetten. Martijn voegde daar vanuit zijn winnaarsmentaliteit direct een extra lading fanatisme aan toe. 
 
Ruinerwold op de kaart zetten, dat lukte. De prestaties werden steeds beter en de bezoekersaantallen in de kantine tonen inmiddels gelijkenissen met pakweg 15 jaar terug, toen Henrie Rijke er iedere twee weken een feestje van maakte. Na een seizoen oogsten, volgde afgelopen seizoen de beloning. In een ijzersterke tweede seizoenshelft denderde Ruinerwold over gedoodverfde favoriet Olyphia heen, om het op de een-na-laatste speeldag in een onmogelijk scenario toch nog uit handen te geven.
 
Of toch niet? Waar menig ploeg door teleurstelling ook direct uit de nacompetitie was gevlogen, rechtte de ploeg van Johnny en Martijn de rug. Na een spannende halve finale in eigen huis tegen BNC uit Finsterwolde, speelde Ruinerwold een weergaloze finale in Wilhelminaoord tegen Mildam. Waar het in de 89e minuut nog 0-2 stond, boog Ruinerwold het helemaal om naar een 3-2 overwinning. Een onvergetelijke dag in de Ruinerwoldse voetbalgeschiedenis. 
 
Missie geslaagd? Nog niet helemaal. Daar zijn Johnny en Martijn te gedreven en ambitieus voor. Met volle overtuiging starten zij daardoor dit seizoen in de derde klasse. Waar het schip zal stranden weet niemand, maar het is fijn om er als club op te mogen vertrouwen dat Johnny en Martijn er alles aan kunnen en zullen doen om er opnieuw een schitterend seizoen van te maken. 
 
Ruinerwold zal logischerwijze op zoek gaan naar een nieuwe oefenmeester en kan zich daar de komende periode in alle rust op oriënteren. 
 

  Terug
Deel dit met anderen